Subiect: TVA - Care este cursul la care se calculeaza cei 35000 Euro ?

Am Si Eu O Intrebare Despre Tva! Care Este Cursul La Care Se Calculeaza Cei 35000 Euro Pe Care Poti Sa-i Faci Fara Tva? Scrie Undeva Oficial Acest Curs? Tot Intreb Pe La Administratiile Financiare Din Buc Si Fiecare Imi Spune Cu Totul Alt Curs.nici Nu Stiu Cum Sa-mi Calculez Veniturile Sa Nu Depasesc Pragul! Va Multumesc Anticipat

2

Re: TVA - Care este cursul la care se calculeaza cei 35000 Euro ?

Cursul de schimb comunicat de Banca Naþionalã a României la data aderãrii - 3,3817 lei. Plafonul pentru inregistrarea in scopuri de tva fiind de 119.000 lei.

Aveti un text de lege care sa indice acest lucru? am cautat si nu am gasit nicaieri! si cursul a crescut destul de mult de atunci... nu am vrea sa gresim
Multumim!

4

Prevederea este prevazuta de Codul fiscal art. 152 (1) Persoana impozabilã stabilitã în România conform art. 1251 alin. (2) lit. a), a cãrei cifrã de afaceri anualã, declaratã sau realizatã, este inferioarã plafonului de 35.000 euro, al cãrui echivalent în lei se stabileºte la cursul de schimb comunicat de Banca Naþionalã a României la data aderãrii ºi se rotunjeºte la urmãtoarea mie, poate solicita scutirea de taxã, numitã în continuare regim special de scutire, pentru operaþiunile prevãzute la art. 126 alin. (1), cu excepþia livrãrilor intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conform  art. 143 alin. (2) lit. b).