GOOGLE »Informatii PFAImportantAdrese utile si legislatie PFA» Catalog PFA Romania «sugestiicontact
Totul despre PFA Informatii utile Persoane fizice autorizate PFA Expert contabil Lungu Dorina Wellcome.ro - Hosting & Design
FORUM »mesaje noireguliindex forumcăutareînregistrareautentificaresondaje
  Proiect Ordonanta de Urgenta ... 24,43% la pensii, 8,35% la sănătate și 0,78% la șomaj ?  
Categorii

« Categorii   Google » 

Informatii PFA »Evidenta contabilaOrganizare contabilitateDocumente justificativeRegistreCheltuieliVenituriFiscalitateVenituri impozabileVenituri neimpozabileCheltuieli deductibileCheltuieli nedeductibileCote de impozitare - CategoriiDeclaratii / Termene de plataContributii socialeModele acte PFALegislatie PFANoutati legislativeNorme de venit PFAConcursuri PFA  NOUForum PFA »cabinet medical veterinar informare Proiect O.U. - 24,43% la pensii, 8,35% la sănătate și 0,78% la șomaj ? Cote contributii si penalitati pentru CAS /2007 /2008 ... PFA pe norma, activitate dependenta - Platesc ... la nivelul normei ? Contract manechin Un cetatean strain (UE) poate sa deschida un PFA in Romania ? Infiintare PFA cu activitate de florarie ... Suspendare PFA fara incasari ... Renuntare la PFA voi avea venit cu minus ... Mai depun declaratii ? Casa de marcat pentru PFA servicii de coafura ... II cu activitate unica (cazare pe litoral) - Trebuie casa de marcat ? Desfiintare norme de venit din 2011 ? CMI medic. Trebuie sa platesc contributii daca am si salariu la stat ? Subiecte noi pe ForumSondaje PFA » PFA , II sau IF ? NOU Norma de venit sau Sistem real ? Platitor sau Neplatitor de TVA ? Sunteti multumit de schimbarea: angajat -> PFA ? Unde aveti contul bancar PFA ? Cum ați înființat PFA ? Cine vă ține evidența contabilă PFA ? Propune sondaj nou +Articole utile PFA »Cum dovedesc ca am contribuit la CASS pe ultimii 5 ani ? PFA casnica ... venit 0 pe 2010 - Declaratii ? Venituri ocazionale - Care contributii nu se platesc in acest caz ? Contributia la sanatate trebuie platita trimestrial ? Salariat si PFA - De ce trebuie sa platesc la sanatate, somaj ... ? PFA electrician - Trebuie sa depun declaratiile ... ? Salariat si PFA traducator - Platesc de doua ori aceleasi taxe ? Studenta si traducator autorizat - Trebuie sa depun declaratii ... ? Reziliere contract prestari servicii PFA - motiv - clauze contractuale Autorizatie traducator - fara activitate - depunere declaratii ? Catalog PFA »Publicitate PFA
Aleator
Legislatie PFA
Ordonanta de Urgenta nr. 38 din 22.04.2009

Controale, amenzi, reclamatii, sfaturi, securitate

Neautentificat.

#1 2010-07-29 15:42:52

corimedi
Membru

Medic independent- contributii individuale iulie 2010

Din normele publicate pe site-ul ministerului de finante am inteles urmatoarele:
1.profesiile liberale -adica si medicina nu pot reconsiderate ca dependente! e corect?
2.daca da-atunci datorez contributii individuale numai eu, nu si platitorul de venit? e corect?
3. contributiile mele, daca am  venit lunar se platesc pt pensii,somaj, sanatate din venitul net cumulat (nu depasesc 5 salarii medii) e corect?
4.trebuiesc facute contracte la pensii,somaj ,iar la sanatate aveam deja, pana pe 25 ale lunii urmatoare adica  25 aug pt veniturile din luna iulie?
5. apoi se merge lunar la pensii,soamj,sanatate? deoarece sumele facturate la mine sunt diferite in fiecare luna-exista vreo varianta de plata anticipata pe trimestru macar?
Mentionez ca lucrez si angajat cu carte de munca!
                                 Multumesc anticipat!

#2 2010-07-29 15:49:56

corimedi
Membru

Re: Medic independent- contributii individuale iulie 2010

Mai apare de asemenea varianta -profesiile liberale au scapat complet de plata contributiilor descrise mai sus-adica pensia si somajul care erau in plus de la 1 iulie? multumesc!

#3 2010-07-29 16:54:56

Adriana CJ
Membru

Va rog sa imi spuneti ce contributii trebuie platite in cazul PFA - Medic stomatolog, in sistem real.

Stiu ca impozitul se plateste pe baza deiciziei de impunere, care se poate face trimestrial sau anual.

Insa, nu stiu ce alte obligatii mai am, si care este frecventa acestora (lunar, trimestrial, anual). Mai ales acum dupa schimbarea Codului Fiscal.

Multumsc frumos.

#4 2010-07-30 09:31:03

David
Moderator

Conform proiectului Normelor de aplicarea a OUG nr. 58/2010, veniturile realizate în urma practicării unei profesii liberale (medici, avocați, notari, auditori financiari, consultanți fiscali, experți contabili, contabili autorizați, consultanți de plasament în valori mobiliare, arhitecți etc.) nu sunt considerate venituri dependente.
Deci obligatiile de plata ar putea ramane aceleasi.

#5 2010-08-02 20:53:24

corimedi
Membru

Am urmarit conferinta de presa referitor normele oug, a vazut ca s-a insistat pe drepturile de autor! s-a modifcat ceva fata de proiectul normelor prezentat in 28.07 si referitor la intrebarea privind profesiile liberale si plata CAS- ce parere aveti? platim in plus din iulie sau ca si pana acum?(nelamurirea mea este de fapt daca veniturile din profesii liberale sunt considerate independente ?ca atunci am avea in plus plata pensie si somaj,nu?-in conditiile in care eu am si carte de munca) multumesc frumos!

#6 2010-08-02 21:07:10

David
Moderator

Asa, se pare profesiile liberale nu sunt reconsiderate activitati dependente.
Pana la 1 iulie in cazul existentei unui contract de munca nu era obligatorie asigurarea pentru pensie conform Legii pensiilor nr. 19/2000.
OUG nr 58/2010 nu face referire cu privire la aceasta prevedere, legal aceasta ordonanta nu ar trebui sa anuleze prevederile Legii pensiilor. Dar, sa asteptam si Normele metodologice, si poate ne vom lamuri.

Publicitate        Rezervare

Promo PFA II IF     Rezervare

Szocs G. Laslo PFA

Scoli de conducere (pilotaj) cod 8553.
Adrese utile EU RO
Pagina Avocatilor
Google » Filtre PFA
pfa  contabilitate pfa  evidenta contabila pfa  legislatie pfa  cheltuieli deductibile pfa  declaratii pfa  contributii sociale pfa  casa de marcat pfa 

Antet forum

PFA Forum by wellcome.ro