Informatii utile Persoane fizice autorizate PFA Consultant Adrian Turturea Wellcome.ro
Program facturare online. Program facturare gratuit.facturi-online
 Legea nr. 182/2016   Propuneri MFP: Masuri de simplificare, debirocratizare, facilitati fiscale 
 Obligatii Decembrie 2016   Proiect Reducere impozit sediu 
Forum - PFA II IF
Infiintare PFA II IF
Mesaje noi pe Forum PFA II IF
Activitate PFA II IF
Lichidare PFA II IF
Casa de marcat PFA II IF
Controale, amenzi, reclamatii PFA II IF

Concursuri PFA II IF

Regulament Forum PFA II IFInregistrare membru nou pe Forum PFA II IF
Login autentificare Forum PFA II IF
Informatii PFA II IF Profesii liberale Facebook
Informatii PFA II IF Profesii liberale Google+
Publicitate        Rezervare
facturi-online
Margarit Ionela Expert Contabil
Subiecte noi
Forum PFA II IFCertificat digital Completare RJIP Nelamuriri factura (prestari servicii intracomunitare) decontare laptop + windows Credit bancar PFA Activitati pe PFA Noul impozit pe locuinta punct de lucru Semnatura electronica obligatorie din 2017 Poprire pe cont personal (pusa de ANAF) Informatii PFA II IFCalendar obligatii fiscale Decembrie 2016Calendar obligatii fiscale Noiembrie 2016Legea nr. 182/2016Legea 227/2015 (Noul Cod fiscal 2016) + HG nr.1/2016 (Normele metodologice de aplicare a noului Cod fiscal)Calendar obligatii fiscale Octombrie 2016Calendar obligatii fiscale Septembrie 2016Calendar obligatii fiscale August 2016Calendar obligatii fiscale Iulie 2016PFA-urile au la indemana posibilitatea de a beneficia de fonduri europene nerambursabile asemenea altor entitati economiceCalendar obligatii fiscale Iunie 2016Ghid fiscal - Declararea veniturilor realizate din Romania (Update ANAF 04.04.2016)Calendar obligatii fiscale Mai 2016Ghid fiscal - Venituri din activitati comerciale (Update ANAF 04.04.2016)Ghid fiscal - Venituri din profesii liberale (Update ANAF 04.04.2016)Calendar obligatii fiscale Aprilie 2016Declararea si plata contributiilor sociale CAS si CASS (Update ANAF 17.03.2016)

#1 2012-08-08 10:36:59

sori02
Membru

Formalitati la ANAF

Buna ziua. Mi-am facut un PFA, administrare imobile.  De la Registrul comertului mi s-a spus ca urmeaza formalitatile de la ANAF. Acolo am intrebat la Informatii si mi s-a pus in mana un formular 220, pe care l-am depus. In rest nimic. Am intrebat> altceva ce mai trebuie sa fac? "Numai sa va cumparati registrele din curte". Totusi, unde ma declar neplatitor de TVA ? Deocamdata nu am decat un bloc in administrare cu 350 lei / luna (deci sub acel prag de 65000 Euro).
Va rog sa-mi spuneti ce mai am de facut. Trebuie sa merg si la Casa de Pensii?
Multumesc

Offline

 

#2 2012-08-08 10:53:41

pvio
Oaspete

Re: Formalitati la ANAF

Buna ziua! Am si eu un pfa deschis in iulie si vreau sa il suspend la sfarsitul lui august.Il pot suspenda pe termen nelimitat?Daca nu care ar fi costurile pentru radiere?

 

#3 2012-08-08 12:33:43

David
Membru Onorific

Re: Formalitati la ANAF

Suspendarea se face la Registrul Comertului pentru o perioada de pana la 3 ani. Completati un formular - cerere de mentiuni (cod 11-10-180, il gasiti fie pe site-ul Registrului Comertului, fie il obtineti de la Registrul Comertului) si il depuneti impreuna cu certificatul constatator de autorizare a activitatii pe care ati desfasurat-o si cu o declaratie model 1.
Costurile erau candva in jur de 150 lei.
Dupa ce obtineti rezolutia de suspendare a activitatii, va trebui sa formulati si la organul fiscal o cerere de suspendare a activitatii la care veti atasa o copie dupa rezolutia obtinuta de la Registrul Comertului si dupa certificatul constatator emis ca urmare a suspendarii activitatii.

Offline

 

#4 2012-08-08 12:36:57

sori02
Membru

Re: Formalitati la ANAF

Puteti, va rog, sa raspundeti si la prima intrebare ?
Va multumesc.

Offline

 

#5 2012-08-08 12:49:00

David
Membru Onorific

Re: Formalitati la ANAF

PFA in sistem real conduce contabilitatea in partida simpla. Pt aceasta se procura registrele prevazute de Ord MFP nr 1040/2004: Registrul-jurnal de incasari si plati (14-1-1/b ) si Registrul-inventar (14-1-2/a) necesare pentru conducerea contabilitatii in partida simpla care se inregistreaza la fisc dupa numerotarea si snuruirea acestora.
Se depune la ANAF declaratia 070 cu completarea rubrici DATE privind vectorul fiscal.
Declarația de înregistrare fiscală/Declarația de mențiuni pentru persoanele fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere, denumită în continuare declarație, se completează și se depune de către persoanele fizice române sau străine care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere, în conformitate cu prevederile legale.
Declarația de înregistrare se completează cu ocazia primei înregistrări fiscale, de regulă cu ocazia înființării, iar declarația de mențiuni se completează ori de câte ori se modifică datele declarate anterior.
Declarația se depune direct sau prin împuternicit/reprezentant fiscal la registratura
organului fiscal competent ori la poștă prin scrisoare recomandată, la termenele stabilite de legislația în vigoare.
Declaratia pt asigurari sociale se depune la ANAF, daca este cazul.
Datoreaza contributia de asigurari sociale pentru veniturile obtinute contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente daca venitul ramas dupa deducerea din venitul total realizat a cheltuielilor efectuate in scopul realizarii acestui venit, respectiv valoarea anuala a normei de venit, dupa caz, raportat la cele 12 luni ale anului, este peste nivelul de 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat, adica 741 lei, contributia fiind de 232 lei/luna.

Offline

 

#6 2012-08-08 13:00:00

sori02
Membru

Re: Formalitati la ANAF

Multumesc mult pentru raspuns. Deci ma intorc la Finante.
Pe cat de amabili si eficienti au fost cei de la Registrul Comertului din Cluj (unde am terminat totul in 20 de minute, plus drumul peste trei zile pentru ridicarea documentelor de PFA) , pe atat de seci si necomunicativi si prost organizati sunt cei de la Finante in Cluj. Aviz amatorilor!
Multumesc inca o data.

Offline

 
Publicitate        Rezervare
Contabilitate SC, PFA, II, ONG
facturi-online
Program facturare online. Program facturare gratuit.
facturi-online
Dumitrescu & Asociatii – Infiintare PFA si IF Timisoara
Lecturi Juridice - Noul Cod Civil
Promo PFA     Rezervare
Dombi Eva Expert Contabil
6920 servicii contabilitate.
Parteneri
Case de marcat Infiintare PFA Calculator discount Avon
Google » Filtre PFA
pfa  contabilitate pfa  evidenta contabila pfa  legislatie pfa  cheltuieli deductibile pfa  declaratii pfa  contributii sociale pfa  casa de marcat pfa 

Antet forum

PFA Forum by wellcome.ro
Powered by PunBB

 ADMINISTRATORUL SI EDITORII ACESTUI SITE NU RASPUND SUB NICIO FORMA DE INTERPRETARI, ACTIUNI, EFECTE SAU EVENIMENTE
EFECTUATE SAU SUPORTATE DE PFA / II / IF IN BAZA INFORMATIILOR CONTINUTE IN SITE !
ACEST SERVICIU ESTE OFERIT GRATUIT SI BENEVOL PENTRU A INLESNI INFORMAREA CAT MAI EXACTA A PFA.
CONTINUTUL ACESTUI SITE ESTE GRATUIT SI ARE CARACTER STRICT INFORMATIV.
© 2016 Informatii PFA ( Persoane Fizice Autorizate ) . Toate drepturile rezervate.
Administrator: Tănase N. Sorin Nicolae P.F.A.  Contact  Parteneri / Links
Înregistrat la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (Nr. 10833)
National Project by Wellcome.ro & WHD.
 
 
Parteneri:  cabinet avocat cluj  cabinet avocat constanta  creare site 
Informatii PFA II IF Profesii liberale - Legislatie, infiintare, inregistrare, contabilitate, declaratii, registre, cheltuieli, venituri, taxe, impozite, contributii sociale, documente justificative, forum, calendar, sondaje, director, concursuri. Informations for PFA II IF Romania. Laws, establishment, registration, accounting, statements, records, expenses, income taxes, social contributions, documents, directory, forums.