Informatii utile Persoane fizice autorizate PFA Consultant Adrian Turturea Wellcome.ro
facturi-onlineProgram facturare online. Program facturare gratuit.
 Legea nr. 182/2016   Propuneri MFP: Masuri de simplificare, debirocratizare, facilitati fiscale 
 Obligatii Decembrie 2016   Proiect Reducere impozit sediu 
Forum - PFA II IF
Activitate PFA II IF
Mesaje noi pe Forum PFA II IF
Infiintare PFA II IF
Lichidare PFA II IF
Casa de marcat PFA II IF
Controale, amenzi, reclamatii PFA II IF

Concursuri PFA II IF

Regulament Forum PFA II IFInregistrare membru nou pe Forum PFA II IF
Login autentificare Forum PFA II IF
Informatii PFA II IF Profesii liberale Facebook
Informatii PFA II IF Profesii liberale Google+
Publicitate        Rezervare
Margarit Ionela Expert Contabil
facturi-online
Subiecte noi
Forum PFA II IFCredit bancar PFA Noul impozit pe locuinta punct de lucru Semnatura electronica obligatorie din 2017 Poprire pe cont personal (pusa de ANAF) Activitati pe PFA Pensie privata sau contract cu CAS? oligatia de a avea pos-uri Informatii PFA II IFCalendar obligatii fiscale Decembrie 2016Calendar obligatii fiscale Noiembrie 2016Legea nr. 182/2016Legea 227/2015 (Noul Cod fiscal 2016) + HG nr.1/2016 (Normele metodologice de aplicare a noului Cod fiscal)Calendar obligatii fiscale Octombrie 2016Calendar obligatii fiscale Septembrie 2016Calendar obligatii fiscale August 2016Calendar obligatii fiscale Iulie 2016PFA-urile au la indemana posibilitatea de a beneficia de fonduri europene nerambursabile asemenea altor entitati economiceCalendar obligatii fiscale Iunie 2016Ghid fiscal - Declararea veniturilor realizate din Romania (Update ANAF 04.04.2016)Calendar obligatii fiscale Mai 2016Ghid fiscal - Venituri din activitati comerciale (Update ANAF 04.04.2016)Ghid fiscal - Venituri din profesii liberale (Update ANAF 04.04.2016)Calendar obligatii fiscale Aprilie 2016Declararea si plata contributiilor sociale CAS si CASS (Update ANAF 17.03.2016)
  • index
  •  » Activitate PFA
  •  » ANAF a publicat Ordinul pentru incetarea platii CAS -declaratia 601

#1 2012-12-05 09:22:29

ismi3ismi
Membru

ANAF a publicat Ordinul pentru incetarea platii CAS -declaratia 601

http://fiscalitatea.manager.ro/dbimg/fi … 4_2012.pdf

Am II din septembrie 2011. Eu nu am contract cu Casa de pensii si nici nu am depus Declaratia 600,deoarece nu ma incadrez la veniturile care sa ma oblige sa platesc CAS.Trebuie sa depun aceasta declaratie 601 ,care sa ateste faptul ca nu platesc CAS?

Offline

 

#2 2012-12-05 09:41:46

David
Membru Onorific

Re: ANAF a publicat Ordinul pentru incetarea platii CAS -declaratia 601

Ca sa depunem declaratia 601 ar trebui sa fim inregistrati ca platitori de CAS.

Offline

 

#3 2012-12-07 12:48:41

andrusca
Membru

Re: ANAF a publicat Ordinul pentru incetarea platii CAS -declaratia 601

Ma aflu in aceasta situatie:
- ANAF ma obligat sa platesc contributia pentru Pensii in cursul anului 2012 invocandu-mi articolele 296^24 si 296^25 din codul fiscal, chiar daca venitul meu estimat a fost sub 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat ( 35% x 2117 = 741 lei)
- in Ianuarie cand depun declaratia cu venitul realizat, trebuie sa depun si aceasta declaratie 601 pentru a nu mai platii aceasta contributie????

Offline

 

#4 2012-12-07 13:15:03

David
Membru Onorific

Re: ANAF a publicat Ordinul pentru incetarea platii CAS -declaratia 601

Pentru stabilirea CAS pentru activitatile independente ANAF a emis Ordinul nr. 1176/2012, care nu a fost facut public.
Potrivit prevederilor din Ordinul nr. 1176/2012, in cazul in care venitul declarat nu se incadreaza in limitele prevazute de lege, corectarea bazei lunare de calcul a CAS se face din oficiu prin intocmirea unui referat, care trebuie sa contina obligatoriu sumele avute in vedere la emiterea deciziilor de impunere.
Daca venitul declarat este mai mic de 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat (2.117 lei), organul fiscal stabileste venitul baza de calcul la plafonul minim prevazut de lege, precizeaza actul normativ al ANAF. In schimb, daca venitul declarat este mai mare decat echivalentul a de 5 ori acest castig (10.585 lei), organul fiscal stabileste venitul baza de calcul la plafonul maxim prevazut de lege.
Ulterior, dupa intocmirea referatului si aprobarea lui de catre conducatorul unitatii fiscale, organele fiscale emit o notificare catre contribuabil, prin care acesta este informat de corectarea venitului baza de calcul.

Offline

 

#5 2012-12-07 14:35:31

ismi3ismi
Membru

Re: ANAF a publicat Ordinul pentru incetarea platii CAS -declaratia 601

Deci nu mai exista plafonul minim de venit net de 741 ron/luna,pt care nu se plateste CAS?

adica nu mai e valabil ce scrie in Codul fiscal/2012:
?
Norme metodologice:
ART. 296^22
32. Venitul declarat de contribuabilii prevăzuți la art. 296^21 alin. (1) lit. a) - e) din Codul fiscal reprezintă un venit ales de către aceștia, cuprins între 35% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat și echivalentul a de 5 ori acest câștig.
Încadrarea în categoria persoanelor obligate să se asigure se face în funcție de:
– venitul realizat în anul precedent, rămas după scăderea din totalul veniturilor încasate a cheltuielilor efectuate în scopul realizării acestor venituri, exclusiv cheltuielile reprezentând contribuții sociale, raportat la numărul lunilor de activitate din cursul anului, în cazul contribuabililor care desfășoară activități impuse în sistem real;
– venitul estimat a se realiza potrivit art. 81 alin. (1) din Codul fiscal, în cazul contribuabililor care își încep activitatea în cursul anului fiscal;
– valoarea lunară a normelor de venit, obținută prin raportarea normelor anuale de venit la cele 12 luni ale anului după aplicarea corecțiilor prevăzute la art. 49 din Codul fiscal, în cazul contribuabililor care desfășoară activități impuse pe bază de norme de venit.
Contribuabilii care desfășoară activități impuse în sistem real, care în anul fiscal precedent au realizat venituri sub nivelul plafonului minim prevăzut de lege, nu sunt obligați să se asigure și nu datorează contribuție de asigurări sociale, pentru anul fiscal următor. Contribuțiile de asigurări sociale plătite în anul fiscal în care au fost realizate venituri sub nivelul plafonului prevăzut de lege nu se restituie, acestea fiind luate în calcul la stabilirea stagiului de cotizare și la stabilirea punctajului pentru pensionare.

Offline

 

#6 2012-12-07 15:54:35

David
Membru Onorific

Re: ANAF a publicat Ordinul pentru incetarea platii CAS -declaratia 601

Da, se aplica ceea ce ati postat dvs.:
"Contribuabilii care desfășoară activități impuse în sistem real, care în anul fiscal precedent au realizat venituri sub nivelul plafonului minim prevăzut de lege, nu sunt obligați să se asigure și nu datorează contribuție de asigurări sociale, pentru anul fiscal următor. Contribuțiile de asigurări sociale plătite în anul fiscal în care au fost realizate venituri sub nivelul plafonului prevăzut de lege nu se restituie, acestea fiind luate în calcul la stabilirea stagiului de cotizare și la stabilirea punctajului pentru pensionare".
Dar, declaratia 600 se precizeza ca se depune in acest an de cei care s-au infiintat dupa data de 1 iulie si de toti in luna ian a fiecarui an.
Dar, ce se intampla, pt acest an, cu cei care la inceputul anului au depus declaratia la Casa de Pensii si conform legii nu aveau obligatia sa se asigure!
In Codul fiscal se prevede ceva si intr-un ordin neplublicat se vine cu altceva!

Offline

 
  • index
  •  » Activitate PFA
  •  » ANAF a publicat Ordinul pentru incetarea platii CAS -declaratia 601
Publicitate        Rezervare
facturi-online
Program facturare online. Program facturare gratuit.
facturi-online
Dumitrescu & Asociatii – Infiintare PFA si IF Timisoara
Lecturi Juridice - Noul Cod Civil
Contabilitate SC, PFA, II, ONG
Promo PFA     Rezervare
Dombi Eva Expert Contabil
6920 servicii contabilitate.
Parteneri
Case de marcat Infiintare PFA Calculator discount Avon
Google » Filtre PFA
pfa  contabilitate pfa  evidenta contabila pfa  legislatie pfa  cheltuieli deductibile pfa  declaratii pfa  contributii sociale pfa  casa de marcat pfa 

Antet forum

PFA Forum by wellcome.ro
Powered by PunBB

 ADMINISTRATORUL SI EDITORII ACESTUI SITE NU RASPUND SUB NICIO FORMA DE INTERPRETARI, ACTIUNI, EFECTE SAU EVENIMENTE
EFECTUATE SAU SUPORTATE DE PFA / II / IF IN BAZA INFORMATIILOR CONTINUTE IN SITE !
ACEST SERVICIU ESTE OFERIT GRATUIT SI BENEVOL PENTRU A INLESNI INFORMAREA CAT MAI EXACTA A PFA.
CONTINUTUL ACESTUI SITE ESTE GRATUIT SI ARE CARACTER STRICT INFORMATIV.
© 2016 Informatii PFA ( Persoane Fizice Autorizate ) . Toate drepturile rezervate.
Administrator: Tănase N. Sorin Nicolae P.F.A.  Contact  Parteneri / Links
Înregistrat la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (Nr. 10833)
National Project by Wellcome.ro & WHD.
 
 
Parteneri:  cabinet avocat cluj  cabinet avocat constanta  creare site 
Informatii PFA II IF Profesii liberale - Legislatie, infiintare, inregistrare, contabilitate, declaratii, registre, cheltuieli, venituri, taxe, impozite, contributii sociale, documente justificative, forum, calendar, sondaje, director, concursuri. Informations for PFA II IF Romania. Laws, establishment, registration, accounting, statements, records, expenses, income taxes, social contributions, documents, directory, forums.