Calendar obligatii fiscale (16-28) Februarie 2014 - Calendar fiscal Economist Gheorghe David Wellcome.ro
 Contabilitate Bucuresti  Program facturare online. Program facturare gratuit.
 Calendar obligatii PFA 16-31 Decembrie 2014 
Informatii - PFA II IF
Calendar fiscal - Obligatii fiscale PFA II IF
Norme de venit PFA
Legislatie PFA II IF - Noutati legislative
Coduri CAEN PFA II IF
Evidenta contabila PFA II IF
Fiscalitate PFA II IF
Declaratii PFA II IF - Termene de plata
Contributii sociale PFA II IF
Modele acte PFA II IF
Informatii PFA II IF Profesii liberale Facebook
Informatii PFA II IF Profesii liberale Google+
Publicitate        Rezervare
Subiecte noi
Forum PFA II IFObligatie plata CAS Cheltuieli PFA Cheltuieli Deductibile achizitia cu borderou:retinere impozit la sursa? PFA Editare Grafica si DTP Cas Adeverinta venit PFA pentru obtinerea vizei Cass Inchidere PFA expert contabil taxe vamale import contract incheiat cu un pfa cu aceeasi activitate Infiintare PFA, Cabinet individual de psihologie Schimbare CAEN din 6202 in 6201. Cod principal Casare produse deteriorate poprire cont salariu Concurs: C.U.I.-ul NOROCOS ! Informatii PFA II IFCalendar obligatii fiscale (16-31) Decembrie 2014Calendar obligatii fiscale (1-15) Decembrie 2014Calendar obligatii fiscale (16-30) Noiembrie 2014Calendar obligatii fiscale (1-15) Noiembrie 2014Calendar obligatii fiscale (16-31) Octombrie 2014Calendar obligatii fiscale (1-15) Octombrie 2014
Info PFA - Financiar Bancar
Banci pentru PFA
Login

Username: 
Password: 

« Înapoi «      Memorează pagina      Publicitate pe acest site      » Întreabă aici »

Calendar fiscal


Calendar obligatii fiscale (16-28) Februarie 2014Obligatii fiscale, efectuare plati impozite, contributii, depunere declaratii...
(PFA /II /IF /profesii liberale)

Informatii suplimentare

Termen: 25 februarie

A. Efectuarea platilor

1. Plata impozitului reținut la sursă în luna precedentă de catre plătitorii următoarele venituri:
a) din drepturi de proprietate intelectuală;
b) din activități desfășurate în baza contractelor/convențiilor civile și a contractelor de agent;
c) din activitatea de expertiză contabilă și tehnică, judiciară și extrajudiciară;
d) obținut de o persoană fizică dintr-o asociere cu o persoană juridică contribuabil, potrivit titlului IV^1, care nu generează o persoană juridică.
Reglementare: Codul Fiscal art. 52 alin. (3)

2. Efectuarea platii contributiei de asigurari sociale conform Legii nr. 263/2010 pe luna precedenta
Contributia se plateste in baza "Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate" - Formular 112 cu termen lunar si plata acestor obligatii de contribuabilii care au calitatea de angajator.

B. Depunerea declaratiilor

1. Decontul de taxa pe valoarea adaugata, cu termen lunar/trimestrial, pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii iulie, formular 300.
Reglementare: art. 156^2 Cod Fiscal; OPANAF nr. 1.790/2012. Atentie! Decontul se depune si de contribuabilii care au solicitat scoaterea din evidenta ca platitor de TVA conform art. 152 alin. (7) Cod Fiscal;

2. Decontul special de taxa pe valoarea adaugata, formular 301, pentru contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA, conform art. 153^1 Cod Fiscal si care au efectuat: achizitii intracomunitare in luna precedenta, achizitiiintracomunitare de mijloace de transport care nu sunt considerate noi conform art. 125^1 alin. (3), contribuabilii care au efectuat achizitii de servicii intracomunitare pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA, precum si pentru contribuabilii neinregistrati si care nu au obligatia inregistrarii, care au efectuat achizitii intracomunitare de mijloace de transport noi sau produse accizabile.
Reglementare: art. 156^3 Cod Fiscal; OPANAF nr. 30/2011;

3. Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare pentru obligatiile de declarare aferente operatiunilor desfasurate in luna ianuarie 2014, formular 390 VIES.
Reglementare:art. 156^4 Cod Fiscal; OPANAF nr. 76/2010;

4. Declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national, formular 394, pentru declararea operatiunilor desfasurate in luna ianuarie 2014 de catre platitorii de TVA cu perioada fiscala lunara. 
Reglementare: OPANAF nr. 3.596/2011.

5. Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, cu termen lunar pentru obligatiile aferente lunii ianuarie 2014, formular 112.
Reglementare: OMFP nr. 1.045/2012;

6. Declaratia privind taxa pe valoarea adaugata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat conform art. 153, alin. (9) lit. a) - e) din Codul Fiscal, formular 311.
Se depune de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat conform prevederilor art. 153 alin. (9) lit. a) - e) Cod Fiscal si care efectueaza in perioada in care nu au cod valid de TVA livrari de bunuri/prestari de servicii si/sau achizitii de bunuri si/sau de servicii pentru care sunt obligate la plata taxei pe valoarea adaugata.
Reglementare: OPANAF nr. 418/2012;

7. Declaratie informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul ...., formular 392A.
Se depune de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a caror cifra de afaceri, efectiv realizata la finele anului calendaristic este inferioara sumei de 220.000 lei.
Reglementare: art. 156^3 alin. (4) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare; OPANAF nr. 1.081/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.

8. Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul ...., formular 392B.
Se depune de catre persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a caror cifra de afaceri realizata la finele anului calendaristic, excluzand veniturile obtinute din vanzarea de bilete de transport international rutier de persoane, este inferioara sumei de 220.000 lei.
Reglementare: art. 156^3 alin. (5) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare; OPANAF nr. 1.081/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.

9. Depunerea Declarației informative privind impozitul reținut pe veniturile cu regim de reținere la sursă, pe beneficiari de venit - Formular 205 pentru anul trecut (OPANAF 233/2011).
Se completează de către plătitorii de venit care au obligația calculării, reținerii și virării impozitului pe veniturile cu regim de reținere la sursă, cu excepția veniturilor de natură salarială și asimilate acestora. Se depune numai în format electronic, pe suport magnetic sau optic, prin folosirea programului de asistență elaborat de Ministerul Economiei și Finanțelor.

10. Depunerea Cererii privind utilizarea ca perioadă fiscală pentru TVA a semestrului sau anului calendaristic pentru anul curent Formular 306 de catre persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul Fiscal.
Formular Organul fiscal în a cărui rază teritorială persoana impozabilă își are domiciliul fiscal sau în a cărui evidență fiscală este înregistrată, poate aproba utilizarea altei perioade fiscale decât luna sau trimestrul, la solicitarea persoanei impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, în condițiile prevăzute de pct. 80 alin. (2)-(3) din normele metodologice. Cererea se depune până la data de 25 februarie a anului pentru care se exercită opțiunea.
Reglementare OPANAF nr. 6/2010

11. Depunerea Declarație privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adăugată - Formular 307 de catre persoanele impozabile prevăzute la art. 134 alin.(5), art. 128 alin. (7),  art. 152 alin. (7), art. 153 alin. (9) lit. a) - e) și g) din C.F.
Reglementare OPANAF nr. 2223/2013Ultima editare:
2014-01-28« Inapoi
« Înapoi «      sus      Memorează pagina      Publicitate pe acest site      » Întreabă aici »
Publicitate        Rezervare
 Lecturi Juridice - Noul Cod Civil
 Ciel Conta Liberala - Program de contabilitate in partida simpla
 Contabilitate PFA, PFI, II, BIA
 Contabilitate SC, PFA, II, ONG
 Program facturare online. Program facturare gratuit.
 Program Facturare
 Dumitrescu & Asociatii – Infiintare PFA si IF Timisoara
Promo PFA II IF     Rezervare
Margarit Ionela Expert Contabil PFA
Evidență și expertiză contabilă - profesii libere.
Parteneri
Calculator discount Avon Contabilitate Asociatie de Proprietari
 ADMINISTRATORUL SI EDITORII ACESTUI SITE NU RASPUND SUB NICIO FORMA DE INTERPRETARI, ACTIUNI, EFECTE SAU EVENIMENTE
EFECTUATE SAU SUPORTATE DE PFA / II / IF IN BAZA INFORMATIILOR CONTINUTE IN SITE !
ACEST SERVICIU ESTE OFERIT GRATUIT SI BENEVOL PENTRU A INLESNI INFORMAREA CAT MAI EXACTA A PFA.
CONTINUTUL ACESTUI SITE ESTE GRATUIT SI ARE CARACTER STRICT INFORMATIV.
© 2014 Informatii PFA ( Persoane Fizice Autorizate ) . Toate drepturile rezervate.
Administrator: Tănase N. Sorin Nicolae P.F.A.  Contact  Parteneri / Links
Înregistrat la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (Nr. 10833)
National Project by Wellcome.ro & WHD.
 
 
Parteneri:  cabinet avocat timisoara  cabinet avocat cluj  cabinet avocat constanta  creare site 
Informatii PFA II IF Profesii liberale - Legislatie, infiintare, inregistrare, contabilitate, declaratii, registre, cheltuieli, venituri, taxe, impozite, contributii sociale, documente justificative, forum, calendar, sondaje, director, concursuri. Informations for PFA II IF Romania. Laws, establishment, registration, accounting, statements, records, expenses, income taxes, social contributions, documents, directory, forums.