Forum

AJPIS trimite fiscul la întreprinderea individ altfel nu calculează indemnizatia  

 
Sabina
(@sabina)
Membru nivel 0 Membru

II din 2015 la norma de venit(consultanta IT) pana în 2017.in ian 2018 am trecut la impozitare în sistem real și am realizat venituri pana pe 18 ian când am închis-o în suma de 70.000 lei. Ajpis Tr. m-a înștiințat ca nu îmi ia în calcul venitul pe ian 2018 la calculul indemnizației pana nu primește de la anaf(unde a făcut adresa pr. control fiscal)  ca veniturile sunt reale. Am născut în ian 2018. Am toate declarațiile depuse, impozite plătite. În luna ian 2018 am tăiat facturi și chitanțe de consultanta IT în suma de câte 5000 lei pana la suma de 70.000. Au acest drept cei de la Ajpis? Eu ce sa fac? Dacă vine antifraudă ce trebuie sa le arat? Are ceva dacă unele facturi sunt tăiate la persoane fizice? 2mamei mele și 2 sorei mele? Celelalte facturi sunt către alte ii.  

Citează
Postat : 29 martie 2018 20:47
gabid
(@gabid)
Membru nivel 1 Membru

Da o pot face daca li se par suspecte veniturile.

Exista vreo baza legala (contract) pentru acele facturi la persoane fizice? 

Jurnalele, contractele, facturile cam tot ce exista sa le aratati ca sunteti in regula. 

RăspundeCitează
Postat : 2 aprilie 2018 14:07
Admin a apreciat
Sabina
(@sabina)
Membru nivel 0 Membru

Dar pana vine fiscul în control eu nu primesc indemnizația? Este corect? Au dreptul? As fi vrut sa ii dau în judecata. Și pe persoana fizica pe director. Pr ca prima data a trimis adresa la fiscul orășenesc. Care i-a răspuns ca s-au depus declarațiile și ca venitul final este acesta. Dar directorul nu a fost mulțumit cu acest răspuns și s-a dus la anaf județean sa întrebe dacă s-a efectuat controlul fiscal pe care îl ceruse în adresa.  Bineînțeles acum a trimis la antifraudă la regionala. Mi se pare ca nu vrea pur și simplu.... 

RăspundeCitează
Postat : 2 aprilie 2018 22:04
gabid
(@gabid)
Membru nivel 1 Membru

Corect. Da, am zis ca au dreptul de a verifica veniturile dumeavoastra. Au fost cazuri de frauda de asta fac aceste verificari. Daca sunteti in regula veti primi toti banii. 

Ati incercat o audienta la director Ajpis ? Incercati sa aflati concret care este problema din dosarul dumneavoastra.

RăspundeCitează
Postat : 3 aprilie 2018 13:23
Admin a apreciat
Adrian Turturea
(@adrian-turturea)
Membru nivel 10 Membru

Buna ziua

Nu ca sunt carcotas, dar si mie mi s-ar parea suspecte veniturile de acest tip: facturi cu chitante, catre II-uri si persoane fizice, familie etc.

Mai mult decat atat, daca in 2015 ai fost la norma de venit, in 2018 nici macar nu avea voie sa treci la sistem real, ci in 2017 sau in 2019 - obligatia pastrarii tipului de impozitare se face pe perioada succesive de 2 ani, cu exceptia depasirii plafonului de 100.000 Euro anual, cand aveai obligatia trecerii la sistem real.

Ce sa zic, chiar au dreptul sa solicite un control, iar la control trebuie sa ai justificare pentru veniturile respective. Se cer inclusiv sa se verifice soft-urile pentru care s-a acordat consultanta respectiva...

Eu unul nu as fi prea optimist, dar poate ma insel...

RăspundeCitează
Postat : 7 aprilie 2018 19:44
Admin a apreciat