Forum

ANAF - Obligatii de plata imposibil de descifrat  

 
mariusnpr
(@mariusnpr)
Membru nivel 0 Membru

Nu stiu daca se mai confrunta cineva cu o astfel de situatie, dar am primit zilele trecute o instiintare de la ANAF ca am de platit niste dobanzi si penalitati in valoare de 1 leu.

Am generat in SPV documentul cu obligatii de plata si observ acolo ca am pe minus mai multe sume, sub denumiri repetate de "Regularizari", ce totalizeaza aprox -300 lei... adica acesti bani au fost platiti de-a lungul anilor in plus. Tot acolo mai figureaza la CAS -25 lei si la CASS -160 lei. 

In conditiile in care suma platita in plus catre ANAF se apropie de 500 lei, eu nu inteleg cum de mai trimit instiintari de plata pentru 1 leu... si nici nu inteleg eu ce am de facut? Ma duc sa le mai platesc 1 leu? Nu ar trebui sa se scada din sumele alea in plus???

Inca o chestie in aceeasi speta... la CASS mai am o decizie de impunere (regularizari pe 2016) emisa in toamna cu termen care se apropie, este de aprox. 250 lei si la obligatii de plata imi scad cei 160 lei si atat... adica mai am de platit eu vreo 90 lei... si raman cu -325 lei in contul de la ANAF. Iarasi mi se pare o idiotenie, daca am plati in plus efectuate, de ce nu se utilizeaza toate sumele disponibile pentru regularizari?

 

Citează
Postat : 16 februarie 2020 11:14
cristy1110
(@cristy1110)
Membru nivel 0 Membru

Si mie mi-a venit de plata tot un leu , asta reprezentand anul 2017 . Dar la fel am avut instiintari de  plati pentru anii 2015 si 2016 . Eu am avut efectuate niste plati , dar nu conform unei decizii . Am mers la ei si am facut cereri de mutare dintr-un cont in altul si s-au compensat sumele . Tre sa ai adeverintele de plata la tine . 

RăspundeCitează
Postat : 21 februarie 2020 15:52
Adrian Turturea
(@adrian-turturea)
Membru nivel 10 Membru

Buna ziua

Pai de ce ai vrea tu sa faca ei compensare intre conturi? Pentru ca aia e, ai bani in plus, dar in alte conturi. Acum, ce sa zic, daca tu ai sa-mi dai mie niste bani, tu imi spui mie sa iau de la altcineva care are sa-ti dea tie?

RăspundeCitează
Postat : 10 martie 2020 15:36