Forum

Contract chirie  

 
Joe
 Joe
(@joe)
Membru nivel 1 Membru

Buna ziua!

Am un contract de inchiriere ptr PFA-ul meu. Pe langa PFA mai am o profesie liberala. Sotia, are si ea un PFA. As vrea ca de la anul sa folosesc spatiu inchiriat acum ptr PFA-ul meu si ptr profesia liberala, respectiv ptr PFA-ul sotiei. Am 3 camere, deci din perspectiva asta nu ar trebui sa fie problema.

Intrebarea mea este, cum e mai potrivit sa fac din perspectiva legala? As putea sa subinchiriez fara CAEN cele 2 camere ramase? Sau e mai bine sa facem 3 contracte separate cu proprietarul spatiului? Comodatul cred ca ar usura treaba, insa din ce stiu eu, ar presupune ca nu am voie sa deduc chetuielule in intregime, daca nu folosesc eu singur apartamentul. 

Asadar, cum e mai bine sa fac in acest caz?

Multumesc!

Citează
Postat : 5 decembrie 2018 10:08
Adrian Turturea
(@adrian-turturea)
Membru nivel 10 Membru

Buna ziua

Nu este obligatorie deducerea cheltuielilor. Daca vrei sa le deduci doar pe PFA-ul tau, atunci faci contracte de comodat cu profesie liberara si alt PFA fara deducerea cheltuielilor de catre acestea.

RăspundeCitează
Postat : 5 decembrie 2018 15:04
Joe
 Joe
(@joe)
Membru nivel 1 Membru

Okay, dar in acest caz, acestea nu deduc cheltuielile, insa nici eu nu am voie sa le deduc pe PFA-ul meu in intregime. Ca daca vine cineva in control, poate sa zica ca eu folosesc doar 1 camera si ca nu e corect sa deduc in intregime cheltuielile.

Deci, din ce inteleg eu, as avea voie sa deduc doar 33% in acest caz. Chestiunea e ca nu as vrea ca cheltuielile sa ramane nededuse de mine sau de celelalte 2 entitati, ar fi pacat.

RăspundeCitează
Postat : 5 decembrie 2018 15:13