Forum

Datele pentru Pfa trebuie actualizate pentru a evita blocarea contului de la ING???  

 
zgudu
(@zgudu)
Membru nivel 0 Membru

Buna,

Am contul de PFA la ING si recent am primit mailul de mai jos.

As vrea sa stiu daca a mai primit cineva asa ceva si daca amenintarile de mai jos au baza legala pentru a fi materializate.

Nu as avea o problema sa ma deplasez pentru actualizarea datelor insa pentru PFA cei de la ING cer 45 lei pentru a accesa datele de la ONRC ceea ce eu nu sunt dispus sa platesc.

Mersi anticipat

 

Buna ziua,

Datele pentru XXX Pfa trebuie actualizate pentru a evita blocarea contului.

Informatii precum sediul social, structura de actionari/administratori (daca este cazul) si alte date similare se pot schimba. Astfel, este necesar sa ne confirmati periodic ca acestea sunt inca valabile sau sa ni le oferiti pe cele noi, daca acestea s-au schimbat. Informatiile ne sunt necesare si pentru a putea clarifica situatia companiei pe care o reprezentati din punct de vedere FACTA si CRS.

Ce aveti de facut?

Va asteptam in ING Office Brancoveanu in urmatoarea luna cu dosarul juridic al entitatii pe care o reprezentati legal. Am pregatit pe site-ul ing.ro/actualizaredate un inventar cu documentele cel mai des solicitate.

Ce e bine sa stiti?

Potrivit dispozitiilor legale, bancile au obligatia de a actualiza periodic datele clientilor. Prin actualizarea datelor evitati:

- Restrictia la achizitia de produse si servicii noi, daca nu actualizati datele in urmatoarea luna de la aceasta informare.
- Blocarea accesului la contul/conturi, precum si la toate produsele detinute, daca nu actualizati datele in urmatoarele 4 luni, urmata de inchiderea contului/conturilor daca nu actualizati datele in urmatoarele 5 luni de la aceasta notificare.
- In cazul in care datele nu au fost actualizate si nu avem suficiente informatii care sa ne ajute in stabilirea statutului fiscal din punct de vedere FATCA si CRS, informatii cu privire la conturile companiei pe care o reprezentati pot fi transmise catre institutiile statului cu precizarea ca acestea nu au fost documentate. Mai multe detalii despre FATCA si CRS puteti gasi pe www.ing.ro, la sectiunea "ING in Romania".

 

Citează
Postat : 5 decembrie 2018 15:22
Adrian Turturea
(@adrian-turturea)
Membru nivel 10 Membru

Buna ziua

Nu trebuie sa dai 45 lei pentru certificat constatator, dar cel mai probabil ti-a expirat CI-ul sau sediul PFA-ului. In ambele cazuri iti blocheaza contul.

Pentru CI nu trebuie decat sa mergi cu noul CI, pentru sediu trebuie sa mergi la registru pentu prelungirea acestuia, respectiv la banca cu certificatul de mentiuni si rezolutia obtinuta de la registru.

RăspundeCitează
Postat : 5 decembrie 2018 16:46
Octavia
(@octavia)
Membru nivel 0 Membru

Mie mi au blocat contul da, si nici macar nu primisem mail inainte. Nu mi expirase nici sediul, nici buletinul. Nu aveam de fapt nimic schimbat... M am certat foarte rau cu ei, pentru ca nu mi l au deblocat decat cand m am dus cu documentele in original la ei. Pai ce faceam daca imi blocau contul si eu nu eram in tara... 

RăspundeCitează
Postat : 5 decembrie 2018 17:31
zgudu
(@zgudu)
Membru nivel 0 Membru

In mail e mentionata adresa https://ing.ro/lp/actualizare-date  unde pentru PFA scrie:

Pentru PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala.

- Certificat Constatator emis de ONRC nu mai vechi de 30 de zile calendaristice sau Certificatul Constatator on-line emis de ONRC, ce poate fi solicitat prin intermediul ING Office/Agentiei de care apartineti,. costul acestua fiind de 40 lei.

Ce ma intriga este faptul ca ING se leaga de FATCA desi eu sunt cetatean roman si nu ma incadrez la "US Indicia", nu am cont in USD.

RăspundeCitează
Postat : 5 decembrie 2018 18:05