Forum

Notifications
Clear all

De la Pfa independent la Pfa dependent cu norma de venit  

 
Empa
 Empa
(@empa)
Membru nivel 0 Membru

Buna ziua , 
As avea cateva intrebari la care am primit mai multe opinii diferite.  Prestez servicii la o firma din luna martie , de cand mi-am si infiintat pfa-ul , si am hotarat atunci sa inchei un contract ca pfa dependent . Am observat ca multa lume nu face diferenta intre pfa dependent si independent si de aceea nu se poate clarifica situatia bine. Ca pfa dependent am inteles ca nu este nevoie sa completez nicio declaratie unica, contributiile & impozitele fiind responsabilitatea firmei .. doar am dus la Anaf o declaratie care sa ateste acest lucru . M-am hotarat si as dori sa trec la Pfa independent pe norma de venit .. Urmand sa completez si declaratia unica . Intrebarile mele ar fi :

- Se poate sa completez DU acum pentru a trece la norma de venit ? Ar fi ramase doar lunile Septembrie , Octombrie , Noiembrie si Decembrie . Daca raman doar 4 luni ar rezulta ca nu voi depasi pragul de 26.760.. deci ar insemna ca pentru lunile ramase din 2020 nu voi plati contributiile ? 
-Un alt punct controversat ar fi cand se poate face schimbarea la Pfa independent iarasi ? Se poate face oricand ? 
- Si inca o idee la care nu am gasit raspuns concret ar fi , cand se poate face trecerea de la norma de venit la sistem real si invers ? Am inteles ca este o obligativitate de 2 ani la una dintre acestea .. nu stiu daca la ambele .

Multumesc anticipat ! 

Citează
Postat : 16 august 2020 21:28