Forum

declaratie unica - indemnizatie crestere copil PFA  

 
esalirama
(@esalirama)
Membru nivel 0 Membru

Buna ziua,

Ma confrunt cu o situație fără precedent în cazul PFA-ului prin care mi-am desfășurat activitatea profesionala.

1. Am născut recent și doresc sa-mi depun dosarul la Direcția Sociala a orașului de care aparțin, în vederea obținerii indemnizației de creștere copil

2. Am suspendat activitatea PFA la Registrul Comertului.

3. Pentru a depune dosarul la Directia Sociala am nevoie de decizia de impunere de la Finante, care este o forma de adeverinta de venit pentru a se face calculul indemnizatiei de crestere copil.

4. La Finanțe mi-au spus ca nu mai pot emite decizii de impunere și nici nu pot înregistra suspendarea PFA, deoarece nu au formularul declarației unice și nu știu cum sa procedeze, deoarece OUG 18/2018 privind reglementarea declarației unice nu face referire la femeile care au născut. 

5. Un inspector de la Finante m-a trimis la Directia Sociala, sa intreb acolo ce alt document justificativ ar fi util pentru dosar. M-am lovit de aceeasi problema, datul din umeri – cei de la Directia Sociala solicita decizia de impunerea; fiecare arunca mingea in ograda celuilalt si pentru mine timpul trece ireversibil.

6. La Directia Sociala au transmis cazul unui birou juridic intern de unde astept un feedback.

Iata-ma în situația de a ma plimba intre autorități centrale și locale, fără nicio soluție clara la orizont. Fiind o situație atipica, ma puteți sfătui cum sa procedez?

M-am gândit sa fac o adresa la Finanțe, prin care sa-i notific oficial de situația mea, incluzând decizia de a suspenda PFA-ul etc. și ulterior o adresa către Direcția Sociala. 

Citează
Postat : 27 martie 2018 23:44
Admin a apreciat
mirel
(@mirel)
Membru nivel 0 Membru

Buna ziua! Eu as lua legatura cu un post de televiziune, asa sunt sanse mai mari sa se sesizeze cineva si sa va ajute.Va urez succes!

RăspundeCitează
Postat : 28 martie 2018 11:53
Admin a apreciat
Adrian Turturea
(@adrian-turturea)
Membru nivel 10 Membru

Buna ziua

Nu cred ca este asa o mare drama. Pana la urma vei depune declaratia cu intarziere si vei primi bani cu intarziere, dar nu mai putini. Este ca la pensie: depui dosarul si astepti 2-3 luni, cand primesti pensia pe aceste 2-3 luni din prima plata.

RăspundeCitează
Postat : 7 aprilie 2018 19:49
Admin a apreciat
esalirama
(@esalirama)
Membru nivel 0 Membru

Din păcate situatia "din teren" e alta. Am depus declarația 212.

In momentul de fata declarațiile 212 nu sunt prelucrate de ANAF, doar preluate. (am un răspuns în scris în acest sens) 

Dosarul de indemnizație a ajuns la AJPIS, insa ei solicita în continuare decizie de impunere, iar ANAF "nu știe" când le va emite. E o situație penibila, în care fiecare agenție s statului plasează vina în ograda celeilalte. 

RăspundeCitează
Postat : 24 aprilie 2018 22:00
Admin a apreciat
Adrian Turturea
(@adrian-turturea)
Membru nivel 10 Membru

Buna ziua

Sper ca intre timp situatia s-a mai clarificat pentru tine.

Eu am reusit sa iau decizie facand o adresa catre administratie in acest sens, mentionand pentru ca imi trebuie atat de urgent.

Pe de alta parte, sa stii ca am reusit sa dau la primarii si doar declaratiile, nu obligatoriu deciziile, tot pe motivul ca deciziile nu exista, iar acestea rezulta din declaratiile inregistrate - potrivit legii.

RăspundeCitează
Postat : 14 mai 2018 16:52