Forum

Diferență între sum...
 

[Rezolvat] Diferență între suma din factură și cea de pe chitanța aferentă – cum trec în RJIP?  

 
Dana01
(@dana01)
Membru nivel 4 Membru

Bună ziua,

Sunt PFA în sistem real. Am comandat o licență pentru un software cu care trebuie să lucrez iar firma vânzătoare mi-a emis o factură cu care am mers la bancă să o plătesc. Acolo un funcționar mi-a arătat cum să  plătesc prin bancomat. Am 2 probleme:

  1. Suma facturată este 1121,36 lei iar eu a trebuit să introduc în aparat 1122 lei (deci cu 64 bani mai mult, deși pe ecran am tastat suma corectă, cu virgulă) pentru că nu se pot introduce bani mărunți în aparat. Așa că pe chitanță e trecută doar suma rotunjită - Cum se trece în registrul de încasări și plăți? Dacă se trece suma rotunjită cum justific că nu e exact cea facturată?
  2. Pe chitanță nu apare numele meu. Apar contul IBAN al firmei vânzătoare și seria + numărul facturii aferente, data și suma. Apare doar numărul cardului meu de persoană fizică (pe care a trebuit să îl introduc ca să mă identifice, chiar dacă am plătit ulterior în numerar) dar cu mai multe cifre cenzurate. E o problemă că nu apar datele mele pe chitanța emisă de bancomat? Pe factură sunt scrise corect toate datele PFA-ului.

Firma mi-a confirmat că le-au intrat banii în cont și mi-au trimis și licența.

Vă mulțumesc.

Citează
Postat : 29 octombrie 2019 18:47
Adrian Turturea
(@adrian-turturea)
Membru nivel 10 Membru

Buna ziua

Poti inregistra suma egala cu factura ca fiind plata deductibila, iar diferenta ca fiind nedeductibila.

Nu inteleg de ce nu ai facut plata prin op, din contul de PFA. Bancomatele sunt niste relicve pe care le mai folosesc cei care nu au conturi bancare, sau se uita la comisioanele bancare.

RăspundeCitează
Postat : 30 octombrie 2019 8:09
Dana01
(@dana01)
Membru nivel 4 Membru

@adrian-turturea

Vă multumesc. Nu am plătit online pentru că a fost ceva în neregulă cu sistemul/site-ul în ziua aia, nu am putut intra și trebuia să plătesc neapărat pentru că prinsesem o ofertă valabilă doar puțin timp.

Voiam să plătesc la ghișeu dar m-a tras într-o parte foarte insistent o angajată a băncii care m-a asigurat că se poate și la bancomat. M-am învățat minte 🙂 

RăspundeCitează
Postat : 1 noiembrie 2019 15:05