Forum

emitere facturi in Word  

 
Dana01
(@dana01)
Membru nivel 3 Membru

Buna ziua,
Sunt PFA in sistem real.
Am avut până acum facturier de hârtie și vreau să încep să fac facturile în Word și am câteva întrebări:
1. Dacă factura in Word/PDF conține toate datele obligatorii din codul fiscal (exista modele online) presupun că e în regulă și legal emisă, nu mai trebuie sa cumpăr de la librărie în format tipizat sau să achiziționez vreun soft special.

2. Dacă la ultima factură pe hârtie am avut seria XX nr 100, la prima factură în Word pot păstra aceeași serie iar numărul să fie 101? Sau e mai bine să schimb și să pun seria A nr. 001?

3. Dacă vreau sa trimit factura doar online trebuie să anunț Ministerul de Finanțe și ANCOM? Cam așa scria într-o lege...

Vă mulțumesc mult.

Citează
Postat : 18 octombrie 2019 11:59
Adrian Turturea
(@adrian-turturea)
Membru nivel 10 Membru

Buna ziua

Nu are importanta pe ce format emiti factura, fie el hartie cumparata de la magazin, fie el word/excel/pdf editabile de catre tine.

Seria si numarul depinde de tine cum vrei, nu au legatura cu schimbarea formatului de factura.

Nu trebuie sa anunti anaf pentru factura trimisa online si/sau semnata/nestampilata.

Pe de alta parte, sa stii ca sunt sute de softuri de facturare chiar gratuite, nu trebuie sa cumperi. Costuri apar in momentul in care vrei mai mult decat emitere facturi.

RăspundeCitează
Postat : 18 octombrie 2019 13:03
Dana01
(@dana01)
Membru nivel 3 Membru

@adrian-turturea

Vă mulțumesc. Deci mi le pot edita eu personal în Word/Excel și e în regulă așa? Adică nu aș încălca vreo lege - am găsit următoarele în legea privind evaziunea fiscală, presupun că nu m-aș încadra aici:

  • detinerea sau punerea in circulatie, fara drept, a timbrelor, banderolelor ori formularelor tipizate, utilizate in domeniul fiscal, cu regim special. Se pedepseste cu inchisoare de la un an la 5 ani si interzicerea unor drepturi.
  • tiparirea, folosirea, detinerea sau punerea in circulatie, cu stiinta, de timbre, banderole ori formulare tipizate, utilizate in domeniul fiscal, cu regim special, falsificate. Se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi.
RăspundeCitează
Postat : 13 decembrie 2019 10:34