Forum

eroare declaratie unica  

 
RamonaTale
(@ramonatale)
Membru nivel 0 Membru

Buna ziua, la depunerea declaratiei unice imi apare urmatoarea eroare--

Eroare: urmatoarele metadate nu sunt completate: totalPlata_A.

Ce sectiune trebuie refacuta? Trebuie bifata declaratie rectificativa?
Mentionez ca nu am depus nici o declaratie pe anul 2019 si nici o plata in avans.
Multumesc!

Citează
Postat : 4 martie 2019 8:33
Admin a apreciat
Random
(@random)
Membru nivel 10 Membru

Primul PDF cu definitivarea pe 2018 si estimarea pe 2019 depus acum in 2019 e declaratie initiala, abia urmatoarele sunt rectificative daca modificati ceva la declaratia initiala depusa si acceptata fara erori, deci acum nu trebuie sa bifati nicio casuta de rectificativa.

Ordin 49 pe 2019 cu instructiunile de completare a declaratiei

"3. Rectificarea declarației

3.1. Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice poate fi corectată de contribuabili din proprie inițiativă, ori de câte ori informațiile actuale nu corespund celor din declarația depusă anterior, prin depunerea unei declarații rectificative în condițiile prevăzute de Legenr. 207/2015privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare.

3.2. Declarația rectificativă se întocmește pe același formular, bifându-se cu X căsuțele aflate pe prima pagină a formularului (capitolul I "Date privind impozitul pe veniturile realizate și contribuțiile sociale datorate în anul 2018" și/sau capitolul II "Date privind impozitul pe veniturile estimate/norma de venit a se realiza în România și contribuțiile sociale datorate în anul 2019", după caz).

3.3. Declarația rectificativă se completează înscriindu-se toate datele și informațiile prevăzute în capitolul supus rectificării, inclusiv cele care nu diferă față de declarația inițială."

Cat despre eroarea primita de dv la depunere, cred ca vi se aplica acelasi raspuns pe care l-am dat intr-o postare anterioara pe tema altei erori la depunere:

"Nu stiu. Daca sunteti sigura ca dv fiscal ati completat totul corect, atunci dati clic pe Raporteaza problema tehnica, selectati Asistenta tehnica, descrieti eroarea si atasati fisierul de eroare, dupa care, daca nu vi se raspunde in cateva zile, sunati la Asistenta contribuabili, ramura tehnica, nu fiscala, si spuneti ca ati trimis o sesizare cu numarul de inregistrare x si rugati rezolvare. Eu am patit asa la inceput in ianuarie cu o eroare tehnica de alta natura si in cateva zile mi s-a rezolvat prin incarcarea pe site a unei noi versiuni (daca dati pe Istoric versiuni din antetul PDF-ului, puteti vedea ce problema a rezolvat fiecare versiune).

Dar inainte sa demarati acest proces mai cititi o data cu atentie toate instructiunile de completare din Ordinul 49 pe 2019 aplicabile cazului dv. Dupa ce epuizati toate indiciile astea si mai vorbiti o data si cu cei de la Asistenta contribuabili. ramura fiscala, abia apoi dati Raportare problema tehnica si o luati pe ramura tehnica."

RăspundeCitează
Postat : 4 martie 2019 11:15
Admin a apreciat