Forum

Notifications
Clear all

Eroare depunere Declaratia unica  

 
(@nicob)
Membru nivel 0 Membru

Buna ziua,

Am incercat sa depun Declaratia unica , mi se valideaza declaratia , insa in stare Declaratie imi returneaza urmatorul mesaj :
"Fisierul depus nu este un document valid - Fisier completat eronat sau fisier alterat. Campul 'CIF' este nul " , desi in campul CIF este completat  CNP-ul . Am descarcat declaratia de mai multe ori, am completat-o de mai multe ori si am validat-o . Ma ajutati, va rog, sa corectez aceasta eroare?

Mentionez ca am depus Declaratia cu cu semnătură electronică calificată, pe site-ul e-guvernare.ro

Citează
Topic starter Postat : 3 iunie 2019 10:22
(@random)
Membru nivel 10 Membru

Era mai simplu sa depuneti declaratia unica prin propriul SPV fara nicio semnatura electronica (care e un cont online cu user si parola legat de CNP pe care vi-l creati fie de acasa, fara niciun drum la fisc, pe baza numarului unei decizii de impunere primite in anul trecuti de la fisc pe CNP-ul dv, alegand in campul Tip aprobare optiunea Verificare numar decizie in linkul de creare de inregistrare persoane fizice in spatiul privat virtual de pe site-ul ANAF, fie alegand optiunea Aprobare la ghiseu si facand un drum scurt la ghiseu cu formularul generat din link si cu copia buletinului pentru a primi user si parola) decat sa va complicati s-o depuneti pe e-guvernare.ro cu semnatura electronica (varianta preferata de cei carora le depune declaratia un contabil care a cerut in prealabil aprobare de la ANAF prin formularul 150 sa poata folosi certificatul lui de semnatura electronica pentru a depune diverse declaratii pentru mai multe CIF-uri de client - CNP-uri pentru declaratiile unice de venit si CUI-uri pentru declaratiile de TVA), ca oricum SPV-ul e util si pentru alte informatii legate de situatia dv fiscala (de la Solicitari informatii puteti cere Obligatii de plata si apoi in Mesaje primiti instantaneu un PDF in care vedeti soldul de la finele lunii anterioare defalcat pe tipuri de obligatii, unde cu plus sunt datoriile si cu minus sunt creantele, daca e cazul).

Daca si la transmiterea prin SPV primiti aceeasi eroare, inseamna ca e o eroare de la ei, nu de la dv, si urmati pasii de mai jos citati dintr-un raspuns dat de ANAF in sesiunea de intrebari si raspunsuri cu contribuabilii din 20.03.2019 cuiva care intampinase o alta eroare (si eu am patit mai demult o eroare de alta natura care mi s-a rezolvat-o in timp util pe aceeasi cale - asistenta prin e-mail in care am atasat captura de ecran cu eroarea+sunat la call center).

Raspuns ANAF: "Vă rugăm să transmiteți prin intermediul Formularului de contact de pe site sau din SPV, formularul care a generat eroarea. În momentul în care ne veți scrie pe formularul de contact, vă rugăm să selectați domeniul ,,Asistenta tehnica servicii informatice,,. Colegii noștri din departamentul IT vor efectua verificări suplimentare."

Gasiti linkul de asistenta prin e-mail pe site-ul ANAF dand o cautare dupa "asistenta" pe Harta site sau, si mai simplu, il accesati direct din antetul declaratiei unice, acolo unde scrie mic cu albastru Raportati problema tehnica (sunt 3 optiuni in antet pe care puteti da clic: Istoric versiuni, Asistenta si Raportati problema tehnica). Mult succes!

RăspundeCitează
Postat : 8 iunie 2019 13:25