Forum

Facturi emise in numele PFA de terta companie  

 
cue
 cue
(@cue)
Membru nivel 2 Membru

Buna ziua,

 

Lucrez ca PFA cod CAEN 6202 prin intermediul unei platforme online toptal.com . In mod recurent, compania incorporata in SUA care opereaza platforma online emite facturi in numele meu. Din diverse motive, pe facturi apare numele meu ca persoana fizica incomplet fara alte date de identificare, facturile mai au numele beneficiarului, un numar de inregistrare, serviciul prestat si valoarea serviciilor.Nu am reusit sa modific acele documente/facturi emise automat.

Cum ar trebui sa abordez aceasta situatie? Sa emit eu ca PFA alte facturi, cum ma raportez la documentele emise automat?

 

 

Citează
Postat : 11 august 2019 15:40
Adrian Turturea
(@adrian-turturea)
Membru nivel 10 Membru

Buna ziua

Inteleg ca de fapt tu prestezi serviciile pe CNP si nu le declari la fisc. Scuze, dar fara a avea datele PFA-ului pe facturi, cam asta e. Sa te intreb daca exista si un contract de prestari servicii intre PFA-uyl tau si respectivii? Daca da, sunt doar dobitoci.

Am client care este in aceeasi situatie si nu sunt probleme, facturile facturate automat de catre clientul lui sunt corecte, deci se poate.

Nu ai decat sa vorbesti cu ei ca facturile sa fie emise corect, sau sa emiti tu facturile nu ei (oricum asta trebuie mentionat in contract daca o fac ei).

RăspundeCitează
Postat : 19 august 2019 8:37
cue
 cue
(@cue)
Membru nivel 2 Membru

Buna seara,

Ca PFA la norma de venit, nu declar incasari la fisc, completez registrul de evidenta fiscala si registrul jurnal de incasari si plati. Eventual declar daca am depasit plafoanele de interes de 300 000 RON sau 100 000 EUR intr-un an.

Culmea, taxele trebuie sa le platesc pe CNP, decizia de a plati sau nu CASS se ia prin cumulul de venituri extrasalariale pe CNP, ANAF-ul ma identifica prin CNP in comunicari, raspunsuri la solicitari si decizii de impunere, nu cred ca ar fi o idee chiar asa de rea ca pentru PFA la norma de venit sa apara pe facturi CNP 🙂

Intrebarea mea era daca e preferabil sa stornez facturile emise prin platforma sau sa le ignor. De emis, eu oricum emit altele compatibile cu legislatia romaneasca.

RăspundeCitează
Postat : 20 august 2019 0:18