Forum

Modalitate plata impozit  

 
Ionutg
(@ionutg)
Membru nivel 0 Membru

Buna ziua.

Stiu ca poate intreb ceva simplu pentru unii dar am o nelamurire. Pentru diferenta de impozit pentru anul 2018 am inteles ca trebuie sa platesc in contul unic 5504. Am gasit IBAN-ul dar intrebarea mea este daca pot sa fac acea plata folosind Internet Banking-ul. Ar trebui sa trec ceva la detalii plata? Multumesc!

Citează
Postat : 5 martie 2019 0:34
Admin a apreciat
Random
(@random)
Membru nivel 10 Membru

Teoretic internet bankingul permite efectuarea oricarei operatiuni bancare pe care o puteti face si la ghiseu, doar ca la platile catre trezorerie trebuie sa treceti la codul de identificare fiscala al beneficiarului propriul dv CNP (la beneficiar treceti buget de stat, la banca beneficiarului treceti Trezorerie, la cod BIC beneficiar treceti TREZ, la cod de identificare fiscala beneficiar scrieti propriul dv CNP si la explicatii scrieti ceva de genul impozit+CAS+CASS pe 2018 conform declaratie unica, urmand ca trezoreria sa distribuie sumele platite pe fiecare tip de obligatie fiscala din declaratia unica conform Ordinelor 2936 si 2937 din 2018 si sa le vedeti apoi si in SPV, in PDF-ul Obligatii de plata pe care-l cereti de la Solicitari/Informatii si il primiti instantaneu la Mesaje si ale carui date se actualizeaza cam dupa data de 12-15 a lunii curente pentru finalul lunii anterioare, aratand acelasi sold pe care vi-l comunica si fizic functionarii de la ghiseul Fise de evidenta, cand va duceti sa intrebati ce datorati).

Am totusi un prieten care in decembrie 2018 n-a putut plati in contul unic, fiindca banca lui (Raiffeisen) inca nu introdusese in lista de coduri de venit bugetar si noul cod de venit bugetar 5504 creat de trezorerie in 28.11.2018, probabil era prea recent, poate pana acum IT-istii de la banca respectiva si-au actualizat lista cu coduri. Eu la banca mea n-am avut probleme, fiindca pot introduce direct IBAN-ul de trezorerie, nu ma pune sa aleg codul de venit bugetar din vreo lista.

 

RăspundeCitează
Postat : 7 martie 2019 12:44
Admin a apreciat
Ionutg
(@ionutg)
Membru nivel 0 Membru

Multumesc frumos de raspuns!

Am platit in cele din urma folosind HomeBank-ul de la ING. Ca si mod de plata (poate ajuta si pe altii) am procedat astfel:

- am mers pe optiunea - Plata in lei

- am copiat contul IBAN al Trezoreriei sectorului meu (in cazul meu -sector 5) si am completat la campul IBAN - automat dupa completare a aparut in dreptul IBAN-ului TREZORERII

- la campul "Nume Beneficiar" am completat cu "Bugetul de stat"

-la campul "CUI Institutie beneficiara" am completat cu CNP-ul meu

-la "Detalii de plata" am completat cu "Dif. Imp. 2018 conform DU"

-am completat suma

 

RăspundeCitează
Postat : 7 martie 2019 23:39
Admin a apreciat