Forum

Notifications
Clear all

PF profesie liberala cont nou in SPV pentru e-factura ??

 
(@hadryan)
Membru nivel 2 Membru

Imi desfasor activitatea de expert evaluator ca PF .Am si cont in SPV ca persoana fizica  si toate declaratiile le-am facut pina in prezent in baza CNP-ului desi am si CUI  .Toate deciziile de impunere au venit pina in prezent doar pe CNP nu pe CUI .Am si semnatura electronica emisa de Certsign  si inregistrata si pe CUI si pe CNP . Nu am inteles daca pentru utilizarea e-factura trebuie sa creez un nou utilizator in SPV inregistrat pe CUI-ul PF -ului sau pot sa lucrez pe contul existent. Ce se intampla cu declaratiile , o sa depun 2 declaratii una ca persoana fizica pe CNP ( venituri din dobanzi chirii etc ) si una pentru PF ( activitatea de evaluare ) sau una singura ?

Citează
Postat : 12 ianuarie 2024 10:10
(@ioantudicgmail-com)
Membru nivel 2 Membru

Trebuie sa te inrolezi in SPV ca si PFA, adica pe CUI. Pe CNP ai deja acces pe SPV.

Pentru transmitere de facturi trebuie sa fii inrlat in SPV cu CUI.

Cum se face?

Se inroleaza ca si persoana juridica prin accesare link. Înregistrare persoane juridice (anaf.ro) 

Se completeaza formularulul dar se inacrca Documentul de confirmare a semnaturii electronice si cartea de identitate, cerificat ONRC sau Inregistrarea CIF.

Dupa un timp se vei primii aprobarea de la ANAF, pe email.

Dupa care, de pe situl ANAF, vei ptea sa te loghezi la SPV cu semnatura electonica unde vei putea alege varianta de vizualizare a documentelor, pe cui sau CNP.

Declaratia Unica se depune numai pe CNP.

RăspundeCitează
Postat : 24 ianuarie 2024 13:09
(@hadryan)
Membru nivel 2 Membru

@ioantudicgmail-com ,multumesc de lamuriri .Am trimis si la anaf exact la fel si am primit 4 pagini cu articole copiate din legi din care nu intelegeai absolut nimic concret . Mai rau e ca raspunsul a fost semnat de 3 persoane din compartimentul anaf , 3 oameni platiti probabil foarte bine  sa stie despre ce este vorba : inspector superior, sef serviciu asistenta contribuabili, sef administratie 

RăspundeCitează
Postat : 24 ianuarie 2024 21:01