Forum

Notifications
Clear all

Infiintare PFA/PFI  

 
Flogheorghiu
(@flogheorghiu)
Membru nivel 0 Membru

Buna ziua! Am nevoie de cateva informatii, daca sunteti amabil. Doresc sa infiintez un PFA( sau PFI)- un cabinet de kinetoterapie.

Doresc sa stiu care ar fi pasii (de ex la PFI unde nu mai am nevoie de registrul comertului ci direct de ANAF. Intai trebuie sa obtin aviz de la colegiul fizioterapeutilor/dsp, si cu el ma duc la anaf, sau invers?
Din ce an inteles profesia e liberala, deci impozitarea e in sistem real, va rog sa ma corectati. Fiind la inceput, estimez venituri mici (sub plafon)  deci as dori sa nu platesc pt Cas si Cass. Daca depasesc plafonul si am declarat ca nu depasesc, ce se intampla? Platesc ulterior din urma raportat la plafonul minim, sau voi fi penalizat? De asemenea nu am inteles cu impozitul pe venit, daca eu estimez un 2000 lei lunar si obtin 1000, sau 3000, ce se intampla? Daca deschid acum(octombrie 2020), platesc vreun impozit acum? Sau in 15 martie cum am mai citit, cand depun declaratia unica, platesc impozit de la deschiderea pfa pana la data depunerii declaratiei?multumesc mult de amabilitate! Florin
Citează
Postat : 15 octombrie 2020 18:58