Forum

[Rezolvat] Scutire impozit PFA cu 3 contracte de munca  

 
Anon
 Anon
(@anon)
Membru nivel 0 Membru

Buna ziua,

Sunt angajata cu 3 contracte de munca. Totalul orelor lucrate pe zi este de 8. Stiti daca in aceasta situatia in cazul infiintarii unui PFA se plateste doar impozit de 10%? Este nevoie de un contract de munca de 8h la acelasi angajator pentru scutirea de impozit sau se poate si in cazul mai multor contracte ce insumeaza 8h pe zi?

 Va multumesc.

Citează
Postat : 29 noiembrie 2019 9:20
Marius
(@marius)
Membru nivel 0 Membru

Dacă ai 3 contracte de muncă și mai lucrezi și separat de ele, nu poți discuta cu angajatorii să colaborezi și cu ei ca PFA? Adică în loc să-ți dea leafă, să le dai factură pe serviciile prestate și ei să-ți plătească factura.
Nu se va putea spune că ai camuflat un contract de muncă în PFA fiindcă ai cel puțin 3 clienți diferiți. Dezavantajul e doar că pot să te concedieze foarte simplu, nu mai trebuie să respecte condițiile din codul muncii.

RăspundeCitează
Postat : 23 ianuarie 2020 14:11
Adrian Turturea
(@adrian-turturea)
Membru nivel 10 Membru

Buna ziua

 

@anon

Nu are nicio legatura ca esti angajat pe 8 ore dintr-o bucata sau din mai multe, impozitul pentru PFA nu este scutit. Deci intrebarea legata de cele 8 ore nu are sens.

@marius

Cat despre cel putin 3 clienti, nu exista aceasta necesitate. Este de ajuns sa ai un singur client toata viata PFA, nu se poate vorbi de o problema in acest sens legat de reconsiderarea contractului in CIM daca sunt indeplinite minim 4 conditii dintre cele 7 enumerate in codul fiscal. Legea in care este reglementata PFA spune foarte clar ca PFA poate avea un singur client. Cei care spun ca sunt "necesari" mai multi clienti ca sa nu bata la ochi, vorbesc doar din auzite.

RăspundeCitează
Postat : 27 ianuarie 2020 11:52