Forum

Functionare pfa cu profit mic  

 
Bianca M.
(@bianca-m)
Membru nivel 0 Membru

Buna seara!

Am deschisa PFA de un an de zile si am realizat profituri satisfacatoare pana acum. In prezent desfasor aceeasi activitate, insa profitul este mai mic, fapt ce ma pune pe ganduri. Daca voi continua sa realizez profit la fel de mic si in urmatorele cateva luni, ma gandesc sa radiez PFA. Intrebarile mele ar fi:

1. Exista o perioada minima de timp in care ar trebui sa functioneze PFA?

2. Daca totusi cred ca voi putea obtine din nou venituri mai mari, dar peste 1-2 ani, m-ar afecta in vreun fel ca PFA sa fie deschisa, dar fara sa obtin profit considerabil, deci ar fi totusi un PROFIT FOARTE MIC (asta in conditiile in care as depune in continuare d200 si d220 anual si as plati impozitul la ANAF)?

Citează
Postat : 30 mai 2018 0:54
Admin a apreciat
Adrian Turturea
(@adrian-turturea)
Membru nivel 10 Membru

Buna ziua

1. Nu. Poti inregistra azi un PFA si sa-l radiezi maine.

2. Cum doresti, poti sa-l radiezi azi si sa inregitrezi un alt PFA maine. Poti deasemenea sa suspenzi activitatea actualului PFA (pe o perioada de maxim 3 ani) si sa-l reactivezi cand doresti in perioada suspendarii. Poti deasemenea sa-l tii si activ si sa declari un venit modic de 50 lei anual la care sa platesti 5 lei impozit - dar prin D200/D220, ci prin declaratia unica.

RăspundeCitează
Postat : 8 iunie 2018 15:24
Admin a apreciat