Forum

Inchidere PFA agent vanzari asigurari de viata  

 
Alexandra
(@alexandra)
Membru nivel 0 Membru

Buna ziua!

In august 2017 am deschis un PFA, cu activitate de agent de asigurari de viata la ING (actual NN). Sediul lor este in sectorul 5, Bucuresti (acolo unde am si depus o parte din documente si declaratii), insa domiciliul meu este in jud Ilfov (de acolo am obtinut Decizia de impunere).

Am realizat venituri pe acest PFA doar intr-o singura luna, in septembrie 2017; pana in prezent nu am platit nicio taxa, si nici nu am depus nicio declaratie de incetare a activitatii. Insa as dori un sfat, pt a evita drumurile inutile catre ghisee unde intampini persoane nu foarte amabile si unde pierzi foarte mult timp.

Pt a inchide acest PFA, unde va trebui sa ma adresez si unde voi plati toate acele taxe?

Inteleg ca va trebui sa depun declaratiile D070 si D220? Dar D200, avand in vedere ca am intrat in anul 2018 cu PFA-ul acesta (chiar daca nu am mai avut activitate si nici nu am realizat venituri)? Aceste ar fi singurele documente ce trebuie depuse? Si unde, la sector 5 sau in Ilfov? 

Multumesc anticipat!

Citează
Postat : 18 martie 2018 10:10
Admin a apreciat
Adrian Turturea
(@adrian-turturea)
Membru nivel 10 Membru

Buna ziua

Daca vorbim de un PFA, inregistrat la registrul comertului, atunci tot acolo trebuie sa mergi sa-i faci radierea.

Dupa ce obtii certificatul de radiere si rezolutia de radiere, cu copii anexate la declaratii mergi la fisc. Pentru CNP mergi la domiciliu cu D200 cu realizatul pe 2017 si D220 de radiere pentru 2018 - sau declaratia unica despre care deocamdata nu se stie mare lucru, respectiv pentru CUI mergi la sediu cu D070.

Daca vorbim de o profesie liberala, inregistrata doar la fisc, atunci cu aceleasi declaratii doar la fisc, incepand cu D070. vei avea nevoie de o copie a acestuia pentru declaratiile pe CNP.

RăspundeCitează
Postat : 21 martie 2018 14:56
Alexandra şi Admin au apreciat
Alexandra
(@alexandra)
Membru nivel 0 Membru

Va multumesc mult!!!

Voi reveni aici, cu detalii in legatura cu inchiderea acestui PFA. Pentru posteritate 🙂

 

RăspundeCitează
Postat : 29 martie 2018 20:33
Admin a apreciat
alexandranecula
(@alexandranecula)
Membru nivel 0 Membru

Buna ziua, am inchis de 2 saptamani un PFA si urmeaza sa ridic certificatul de radiere. Intentionam sa deschid SRL, dar am realizat ca tot un PFA este cel mai rentabil. Pot sa redeschid acum un PFA pe acelasi cod CAEN sau va trebui sa astept o anumita perioada? Multumesc anticipat.

RăspundeCitează
Postat : 10 iunie 2018 16:41
Admin a apreciat
Adrian Turturea
(@adrian-turturea)
Membru nivel 10 Membru

Buna ziua

Poti inchide azi PFA si deschide maine altul. Nu ai restrictie.

RăspundeCitează
Postat : 11 iunie 2018 15:48
Admin a apreciat