Forum

Radiere PFA din oficiu  

 
Janos
(@janos)
Membru nivel 0 Membru

Buna ziua,

Datorita faptului ca am avut mai mult de 5 obiecte de activitate, ieri am aflat intamplator ca PFA-ul pe care il detineam a fost radiat din oficiu (in 18 Martie).

Va rog sa aveti amabilitatea de a ma lamuri cu urmatoarele:

- in urma unui control de anul trecut datorez niste penalitati; sunt absolut sigur ca astea trec pe CNP (deoarece titularul raspunde cu tot patrimoniul pentru datoriile PFA), dar ce se intampla cu sumele care trebuia sa le incasez? Mai aveam de incasat 3 rate lunare de la un SRL (in urma vanzarii unui autoturism in rate), respectiv am avut 3 cereri de restituire taxa auto, care urma sa fie platite in Iulie.

- a doua intrebare este una retorica: ce rost are Spatiul Virtual Privat, daca nu esti avertizat nici macar in cazul unui "eveniment'' atat de important cum este radierea PFA.

Multumesc!

Citează
Postat : 2 aprilie 2019 15:32
Random
(@random)
Membru nivel 10 Membru

Eu nu stiu sa va raspund la celelalte intrebari, dar stiu sa va raspund la intrebarea retorica, daca-mi permiteti:) Din instructiunile de inregistrare/utilizare/tutoriale video puteti afla ce asteptari rezonabile puteti avea de la SPV ca serviciu electronic furnizat de ANAF pentru facilitarea comunicarii cu contribuabilii, dar pe scurt va spun din proprie experienta (eu am SPV inca din 2014) ca SPV-ul de persoana fizica e legat de CNP, nu de codul de identificare fiscala ca PFA, adica de omul din spatele PFA-ului, care poate avea o sfera mai larga de activitati decat cele din PFA (omul poate fi salariat, persoana fara venit, persoana cu PFA, persoana cu profesie libera gen medic, avocat, auditor, consultant etc, persoana cu venituri din inchirierea unui imobil sau toate la un loc pe acelasi CNP).

In plus, radierea din oficiu a PFA-urilor pentru nerespectarea reducerii numarului de obiecte de activitate o face Oficiul National al Registrului Comertului, nu ANAF, ANAF doar primeste automat datele despre radiere de la ONRC. Pe site-ul ONRC gasiti o lista a persoanelor care nu si-au îndeplinit obligatia de modificare a obiectului de activitate publicată la data de 17.12.2018.

RăspundeCitează
Postat : 4 aprilie 2019 20:53