Informatii utile Persoane fizice autorizate PFA Consultant Adrian Turturea Wellcome.ro
Contabilitate BucurestiProgram facturare online. Program facturare gratuit.
 Obligatii fiscale August 2017 
Forum - PFA II IF
Activitate PFA II IF
Mesaje noi pe Forum PFA II IF
Infiintare PFA II IF
Lichidare PFA II IF
Casa de marcat PFA II IF
Controale, amenzi, reclamatii PFA II IF

Concursuri PFA II IF

Regulament Forum PFA II IFInregistrare membru nou pe Forum PFA II IF
Login autentificare Forum PFA II IF
Informatii PFA II IF Profesii liberale Facebook
Informatii PFA II IF Profesii liberale Google+
Publicitate        Rezervare
facturi-online
Margarit Ionela Expert Contabil
Subiecte noi
Forum PFA II IFContributie PFA pt concediu maternitate si crestere copil PFA norma venit-Casa de marcat obligatorie? Registre obligatorii? Casa de marcat online regularizare pentru 2017 schimbari legislatie 2017 PFA suspendat - decizie Schimbare adresa buletin titular II Informatii PFA II IFCodul fiscal 2017 + Normele metodologiceCalendar obligatii fiscale August 2017Calendar obligatii fiscale Iulie 2017Calendar obligatii fiscale Iunie 2017Raspunsuri ANAF despre Declaratia 200Cum depunem Declaratia 200 online fara semnatura electronica?Declaratia 200 (2017)Ghid fiscal - Declararea veniturilor realizate din RomaniaCalendar obligatii fiscale Mai 2017[Update] Codul economic 2018 - Impozitul pe veniturile globaleCalendar obligatii fiscale Aprilie 2017Cat plateste PFA impozit si contributii sociale?In ce conturi se platesc contributiile sociale?In ce conturi se plateste impozitul pe venit?Cum verifici daca esti asigurat la sanatate (CNAS)?Calendar obligatii fiscale Martie 2017
  • index
  •  » Activitate PFA
  •  » PFA activitate intracomunitara, neplatitor TVA - inregistrare in ROI ?

#1 2011-04-14 11:06:56

ovip
Membru

PFA activitate intracomunitara, neplatitor TVA - inregistrare in ROI ?

Buna ziua,

sunt PFA cu norma de venit neplatitor de TVA. Din ce am citit este necesara inscrierea in ROI pentru a presta servicii in UE. Intrebarile mele sunt:
- este sau nu necesara inregistrarea in ROI ?
- tipul meu de PFA este compatibil cu acest tip de activitate, in sensul in care lunar am sa facturez una sau mai multe facturi ( servicii prestate, cheltuieli aferente serviciilor) catre un partener UE?
- factura se va emite fara TVA, eu va trebui sa achit TVA in tara?
- voi fi reincadrat ca dependent deoarece imi pune la dispozitie uneltele necesare desfasurarii activitatii ( scule, laptop) ?Daca da in acest caz conform legii impozitarea vafi ' solidara' de ambele parti si statul roman va cere partenerului din UE sa plateasca contributiile aferente?
Mentionez ca eu imi voi plati cheltuielile cu deplasari, combustibil, cazare iar acestea vor fi refacturate beneficiarului.
Multumesc.

Offline

 

#2 2011-04-14 12:01:03

David
Membru Onorific

Re: PFA activitate intracomunitara, neplatitor TVA - inregistrare in ROI ?

Nu este obligatorie inregistrarea in scopuri de tva, dar uneori este necesara, deasemenea inregistrarea in ROI.
Daca nu sunteti inregistrat in scopuri de tva facturati fara de tva, dar trebuie sa fie de acord sa colaboreze cu dvs. si clientul din UE, pt ca este posibil sa plateascai el tva in tara sa.
Daca va inregistrati ca platitor de tva si in ROI se va factura fara tva catre firma din UE (daca si ea este inregistrata tot asa in tara sa).
Cu privire la reconsiderarea activitatii ca dependenta cu o firma din UE nu am auzit si vazut. Nici nu cred ca firma din UE va fi de acord sa plateasca impozitul si contributiile!.

Offline

 

#3 2011-04-18 12:16:42

ovip
Membru

Re: PFA activitate intracomunitara, neplatitor TVA - inregistrare in ROI ?

Buna ziua,

Am intrebat la AF si cei de acolo mi-au spus ca in cazul unui control voi fi reincadrat ca dependent deoarece am venit lunar constant de la partenerul din UE, aceasta conducand la plata contributiilor datorate si ca angajat si ca angajator intrucat este mai usor sa recupereze doar de la mine . Totodata mi-au mai spus ca PFA-urile urmeaza sa fie controlate mai in amanut pentru a verifica 'dependenta' si a  taxa suplimentar.
Ce parere aveti despre acest lucru?
Multumesc .

Offline

 

#4 2011-04-18 12:47:14

David
Membru Onorific

Re: PFA activitate intracomunitara, neplatitor TVA - inregistrare in ROI ?

Daca clientul era din Romania reconsiderarea ca activitate dependenta era clara si daca platitorul de venit era de acord nu era nici o problema, contributiile si impozitul erau suportate solidar de beneficiar si platitor.
Asa dvs trebuie sa suporati toate contributiile si impozitul.
Cei de la fisc nu au precizat ce contributii datorati in acest caz?

Offline

 

#5 2011-04-18 12:59:44

ovip
Membru

Re: PFA activitate intracomunitara, neplatitor TVA - inregistrare in ROI ?

Nu am intrebat dar in cazul acesta PFa-ul nu ma avantajeaza si caut alternative la alt tip de persoana juridica.
Dintr-o alta sursa contributiile datorate in cazul PFA dependent se ridica la 60,2 % + 16% din norma de venit, mult prea mult.
O alta informatie pe care am primit-o este ca poti fi angajat la un angajator din UE sa lucrezi in tara  si sa platesti contributii in tara conform declaratiei 224 sau 201. Nu am gasit inca pe cineva care sa ma lamureasca in acest sens. Daca aveti idee de asa ceva va sunt recunoscator.

Multumesc.

Offline

 

#6 2011-04-18 13:17:40

David
Membru Onorific

Re: PFA activitate intracomunitara, neplatitor TVA - inregistrare in ROI ?

Pentru a va lamuri mai bine, pe site-ul ANAF,  gasiri formularul 224 - INSTRUCȚIUNI privind completarea și depunerea formularului 201 "Declarație privind veniturile realizate din străinătate". Cautati pe site si ve gasi mai amanuntit toate precizarile care va intereseaza.
Mai pe scurt: Cod 14.13.01.13224 Declarație privind veniturile sub formă de salarii din străinătate obținute de către persoane fizice care desfășoară activitate în România și de către persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice și posturilor consulare acreditate în România (OMEF 2371/2007) Formular Declarația se completează de către persoanele fizice care își desfășoară activitatea în România și obțin venituri sub formă de salarii din străinătate, precum și de către persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice și ale posturilor consulare acreditate în România. Se depune lunar, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare pentru care s-a realizat venitul. Se depune la: a) organul fiscal în a cărui rază teritorială contribuabilul are adresa unde își are domiciliul, potrivit legii, sau adresa unde locuiește efectiv, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România; b) organul fiscal în a cărui rază teritorială se află sursa de venit, pentru ceilalți contribuabili persoane fizice.

Offline

 

#7 2011-07-11 17:21:46

tmfish
Oaspete

Re: PFA activitate intracomunitara, neplatitor TVA - inregistrare in ROI ?

Buna ziua,
Cautand raspuns la intrebarile mele, am gasit acest topic, fiind in aceeasi situatie ca si initiatorul topicului: PFA norma de venit, neplatitor de TVA, contract cu o firma din UE. Se pare ca voi fi nevoit sa ma inregistrez ca si platitor de TVA, totusi m-a contrariat afirmatia "Am intrebat la AF si cei de acolo mi-au spus ca in cazul unui control voi fi reincadrat ca dependent deoarece am venit lunar constant de la partenerul din UE". Nu vad nicaieri in codul fiscal ceva legat despre repetitivitatea facturilor. Sau poate nu gasesc eu? Definitia relatiei dependente este destul de clara in Art. 7, aliniatul 2.1. Gresesc cu ceva aici?

O alta intrebare ar fi, daca totusi voi fi nevoit sa devin platitor de TVA, ca si PFA cu norma de venit, neavand cheltuieli deductibile, ce avantaje si dezavantaje as avea? Compania cu care am contract fiind platitoare de TVA pot factura fara TVA?

Multumesc anticipat!

 

#8 2011-07-11 18:29:40

David
Membru Onorific

Re: PFA activitate intracomunitara, neplatitor TVA - inregistrare in ROI ?

In anul 2011 a fost emisa OUG nr. 46/2011 care anuleaza prevederile art. 7 din Codul fiscal
Astfel, OUG nr. 46/2011 pt modificarea OUG nr. 44/2008 la pct. 2 prevede ca ,,PFA nu va fi considerată un angajat al unor terțe persoane cu care colaborează potrivit art. 16, chiar dacă colaborarea este exclusivă.".
(OUG  nr. 44/2008, art. 16 ,,În scopul exercitării activității pentru care a fost autorizată, PFA poate colabora cu alte persoane fizice autorizate ca PFA, întreprinzători persoane fizice titulari ai unor întreprinderi individuale sau reprezentanți ai unor întreprinderi familiale ori cu alte persoane fizice sau juridice, pentru efectuarea unei activități economice, fără ca aceasta să îi schimbe statutul juridic dobândit potrivit prezentei secțiuni,,).
Avand in vedere prevederea OUG nr. 46/2011 cat si faptul ca clientul este din afara tarii se poate concluziona ca activitatea nu poate fi reconsiderata ca dependenta si ca impozitul si contributiile sociale se platesc de catre PFA/II/IF si nu de partenerul din UE!.
Compania cu care aveti contract fiind platitoare de TVA va fi obligata sa factureaza cu TVA pentru ca PFA-ul dvs. nu este inregistrat in scopuri de tva.
In cazul inregistrarii in scopuri de tva, suma reprezentand tva nu se va include in pretul de achizitie al bunurilor sau serviciilor.

Offline

 

#9 2011-07-12 00:08:50

okochea
Membru Silver

Re: PFA activitate intracomunitara, neplatitor TVA - inregistrare in ROI ?

Nu trebuie sa te inregistrezi neaparat ca platitor de TVA.
Te poti inregistra doar pentru UE. Vezi art 153.1
Iti da un nou cod de TVA pe  care il folosesti exclusiv in UE.
Faci facturi cu TVA 0 daca firma straina e inregistrata TVA.

Eu asa fac.

Offline

 

#10 2011-07-12 09:29:41

David
Membru Onorific

Re: PFA activitate intracomunitara, neplatitor TVA - inregistrare in ROI ?

Daca o firma neinregistrata ca platitoare de TVA efectueaza achizitii de bunuri cu o valoare mai mare de 10.000 de euro dintr-o tara din Uniunea Europeana, trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA printr-o procedura speciala, numai pentru aceste operatiuni intracomunitare.
        Aceste persoane impozabile vor fi obligate sa plateasca efectiv la bugetul statului TVA calculata asupra valorii respectivei achizitii intracomunitare, fara a avea dreptul sa deduca TVA aferenta acestei operatiuni. De asemenea, persoana impozabila are obligatia depunerii unui decont special de TVA (301) pentru declararea achizitiei intracomunitare respective, precum si declaratie recapitulativa (390).Contribuabilii persoane impozabile si persoane juridice neimpozabile, care desfasoara operatiuni intracomunitare, trebuie sa solicite organelor fiscale competente inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari, inainte de efectuarea respectivelor operatiuni.
          Procedura inscrierii in Registrul Operatorilor Intracomunitari:
In vederea inscrierii in Registrul Operatorilor Intracomunitari, contribuabilii trebuie sa completeze si sa depuna, la organul fiscal competent, formularul (095) "Cerere de inregistrare in/radiere din Registrul operatorilor intracomunitari" si certificatele de cazier judiciar eliberate de autoritatea competenta din Romania ale tuturor asociatilor, cu exceptia societatilor pe actiuni, si ale administratorilor.
          Obligativitatea inscrierii in Registrul Operatorilor Intracomunitari
          Persoanele impozabile si persoanele juridice neimpozabile au obligatia inscrierii in Registrul Operatorilor Intracomunitari, astfel:
          - la data solicitarii inregistrarii in scopuri de TVA a persoanelor impozabile si persoanelor juridice neimpozabile, potrivit art. 153 sau 153 indice 1 din CF, daca intentioneaza sa efectueze una sau mai multe operatiuni intracomunitare mentionate mai sus;
          - inainte de efectuarea operatiunilor intracomunitare, de catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA potrivit art. 153 si 153 indice 1 din CF.
           Contribuabilii care solicita inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari e la data inregistrarii in scopuri de TVA trebuie sa depuna, la organul fiscal competent, cererea de inscriere odata cu "Cererea de eliberare a certificatului de inregistrare in scopuri de TVA pentru comerciantii care se inregistreaza in scopuri de TVA de la infiintare" sau, dupa caz, cu declaratiile de inregistrare fiscala/ de mentiuni prin care se solicita inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 153 sau 153 indice 1 din CF.
          Cererea de inregistrare in Registrul Operatorilor Intracomunitari se depune la registratura organului fiscal competent sau prin posta, cu confirmare de primire.
          In cazul contribuabililor care solicita inscrierea in registru la inregistrarea in scopuri de TVA, solutionarea cererii se efectueaza in termen de 10 zile calendaristice.
          In situatia persoanelor impozabile pentru care legea prevede ca inregistrarea in scopuri de TVA potrivit art. 153 din CF devine valabila cu data de 1 a lunii urmatoare depunerii cererii de inregistrare, inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari opereaza cu data comunicarii deciziei, dar nu inainte de data inregistrarii in scopuri de TVA.
           Pentru contribuabilii inregistrati deja in scopuri de TVA si care solicita inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari, procedura de aprobare/respingere a cererii de inscriere se aplica de indata de catre organul fiscal competent.
            Persoanele care nu figureaza in Registrul Operatorilor Intracomunitari nu au un cod valabil de TVA pentru operatiuni intracomunitare, chiar daca acestea sunt inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 si 153 indice 1 din CF. Incepand cu data de 1 august 2010, pentru realizarea schimbului de informatii in domeniul taxei pe valoarea adaugata cu statele membre ale Uniunii Europene, sunt utilizate informatiile din Registrul Operatorilor Intracomunitari.
             Contraventii si sanctiuni
             Efectuarea de operatiuni intracomunitare de catre persoanele care au obligatia inscrierii in Registrul Operatorilor Intracomunitari fara a fi inscrise, conform legii, in acest registru, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 5.000 lei, potrivit prevederilor art. 219 indice 2 din Codul de Procedura Fiscala.

Offline

 

#11 2011-07-12 17:20:50

tmfish
Oaspete

Re: PFA activitate intracomunitara, neplatitor TVA - inregistrare in ROI ?

Va multumesc pentru raspunsuri! Totusi, ultimul mesaj al domnului David m-a derutat si mai mult, fiind vorba de achizitii intracomunitare...eu de fapt vand servicii si nu achizitionez nimic din UE ca si PFA.

@okochea: asa faceti in sensul ca asa intentionati sa procedati sau asa procedati de mai mult timp? smile
Deja devin paranoic cu formularile legislative incat si niste simple exprimari ale dvs. capata mai multe sensuri pentru mine...

Ca sa recapitulez: eu PFA, norma de venit, neplatitor de TVA la momentul acesta, fac contract cu o firma din UE care este platitoare de TVA si are acel "VAT number". Inainte de prima factura ma duc sa ma inregistrez in ROI pentru un CIF care incepe cu "RO", totusi conform 153.1 pot sa nu devin platitor de TVA, ca facturez doar in UE cu acel cod iar pe factura trec TVA = 0. Am inteles bine?

 

#12 2011-07-12 18:16:08

David
Membru Onorific

Re: PFA activitate intracomunitara, neplatitor TVA - inregistrare in ROI ?

Inregistrarea conform 153.1 se aplica numai in cazul achizitiilor intracomunitare. Daca nu sunteti inregistrat cf art. 153 (certificat fara RO) pt. livrarile intracomunitare facturati fara tva, dar clientul din UE va plati taxa in tara sa.

Offline

 

#13 2011-07-13 15:04:30

tsm80
Membru

Re: PFA activitate intracomunitara, neplatitor TVA - inregistrare in ROI ?

Sa inteleg de aici ca daca un PFA neplatitor de TVA factureaza pentru prestari servicii catre o firma platitoare de TVA din UE, PFA-ul nu e obligat cf legislatiei din Romania sa se inregistreze in ROI? (chiar daca in cazul acesta clientul din UE va plati TVA in tara sa, PFA-ul neavand CIF cu RO)...in principiu, daca firma din UE e de acord cu aceasta, din punct de vedere al legislatiei din Romania e totul in regula?

Offline

 

#14 2011-07-13 17:53:39

David
Membru Onorific

Re: PFA activitate intracomunitara, neplatitor TVA - inregistrare in ROI ?

Da, se poate colabora cu firma din UE daca este de acord cu modul de lucru pe care l-ati descris.

Offline

 

#15 2011-07-13 18:02:11

tsm80
Membru

Re: PFA activitate intracomunitara, neplatitor TVA - inregistrare in ROI ?

Multumesc pt. clarificare! In alte locuri pe Internet am gasit interpretat ca o obligativitate din partea legislatiei Romaniei inscrierea in ROI in momentul in care un PFA presteaza servicii catre un client din UE.

In cazul in care firma din UE este de acord cu acest mod de colaborare (deci prestatorul de servicii este PFA neplatitor de TVA si neinscris in ROI), ar trebui sa apara ceva mentionat in acest sens pe factura?

Mentionez ca este vorba despre servicii de informatica.

Va multumesc inca o data!

Offline

 

#16 2011-07-13 20:36:13

David
Membru Onorific

Re: PFA activitate intracomunitara, neplatitor TVA - inregistrare in ROI ?

Prezentam un materila cu privire la tva referitoare la o speta asemanatoare cu a dvs.:
Multe dintre societatile care au ca principal obiect de activitate realizarea de site-uri au adesea comenzi si din alte state. Tocmai de aceea, este important de stiut daca in aceste situatii, societatea romaneasca inregistrata in scopuri de TVA o sa emita o factura cu TVA pentru societatea din statul strain si daca exista diferente in cazul in care societatea din cealalta tara este inregistrata in scopuri de TVA, precum si in situatia in care aceeasi societate nu este inregistrata in scopuri de TVA.
In acest sens, asa cum prevede legea, pentru vanzarea acestui serviciu se aplica, in functie de calitatea si locul unde este stabilit cumparatorul, mai multe reguli de taxare. Astfel, in cazul in care beneficiarul este persoana impozabila stabilita in UE sau in afara UE, se aplica regula generala de taxare de la art. 133 alin. 2 conform caruia serviciul este neimpozabil in Romania, dar impozabil la cumparator.
O a doua situatie este cea in care beneficiarul este persoana neimpozabila stabilita in UE, caz in care se aplica regula generala de taxare de la art. 133 alin. 3 conform caruia serviciul este impozabil in Romania, la locul unde este stabilit prestatorul.
In al treilea rand, daca beneficiarul este persoana neimpozabila stabilita in afara UE, se aplica exceptia de la cele doua reguli generale de taxare, respectiv art. 133 alin. 2 si art. 133 alin. 3 reglementata prin art. 133 alin. 5 lit. e) punctul 11 care prevede ca serviciul este neimpozabil in Romania la prestator, fiind impozabil la cumparator deoarece se considera ca locul prestarii serviciului este " locul unde beneficiarul este stabilit sau isi are domiciliul stabil sau resedinta obisnuita, daca respectivul beneficiar este o persoana neimpozabila care este stabilita sau isi are domiciliul stabil sau resedinta obisnuita in afara Comunitatii".
Aplicarea aceastei exceptii este reglementata si prin normele de aplicare ale art. 133 alin. 5 lit. e) punctul 11 din care rezulta ca nu au locul in Romania serviciile electronice prestate de o persoana impozabila stabilita in Romania catre un beneficiar persoana neimpozabila care nu este stabilit pe teritoriul Comunitatii si ca, in continuare, aceleasi servicii nu au locul in Romania daca sunt prestate catre persoane impozabile stabilite in afara Comunitatii, fiind aplicabile prevederile art. 133 alin. (2) din Codul fiscal .
In oricare dintre doua situatii, prestatorul trebuie sa daca dovada ca beneficiarul, indiferent de statutul sau, este stabilit in afara Comunitatii. Aceasta conditie se considera indeplinita atunci cand clientul comunica prestatorului adresa sediului activitatii economice sau a sediului fix ori, in absenta acestora, a domiciliului stabil sau a resedintei obisnuite, din afara Comunitatii. Prestatorul trebuie sa verifice autenticitatea acestora prin procedurile curente de verificare existente.
In cazul beneficiarului persoana impozabila stabilita in UE, care comunica un cod valabil de tva, factura se emite fara TVA, in baza art. 133 alin. 2 din Codul fiscal , care prevede ca locul serviciilor este dat de locul unde beneficiarul are stabilit sediul activitatii sale economice iar operatiunea este neimpozabila in Romania, se inscrie in decontul de TVA la rd. 3.3.1, iar in Declaratia 390 se inscrie prestarea la operatiunea cu cod P. Pe factura se mentioneaza - serviciu neimpozabil in Romania sau taxare inversa la beneficiar sau o referire la art. 133 alin. 2 din Codul fiscal , sau la articolul din Directiva 112 privitoare la TVA.
Pentru beneficiar persoana neimpozabila stabilita UE, operatiunea se incadreaza la art. 133 alin. 3 din Codul fiscal iar factura se emite cu TVA 24% si se declara la rd. 9 in decontul de TVA.

Offline

 

#17 2011-07-13 20:48:34

tsm80
Membru

Re: PFA activitate intracomunitara, neplatitor TVA - inregistrare in ROI ?

Multumesc, dar situatia exemplificata de dvs. se refera la un prestator de servicii inregistrat in scopuri de TVA, pe cand PFA-ul meu nu e inregistrat. Probabil ca exista ceva diferente in acest caz.

Mi se pare destul de complicata legea poate si datorita faptului ca sunt multe combinatii posibile (prestator platitor/neplatitor TVA + client platitor/neplatitor TVA + client din UE/din afara UE).

Inca tot nu mi-e 100% clar, daca din punct de vedere al legislatiei din Romania, eu ca si PFA neplatitor de TVA sunt obligat sau nu sa ma inscriu in ROI in momentul in care prestez servicii informatice catre o firma din UE platitoare de TVA.

Iar daca inregistrarea in ROI nu e obligatorie in acest caz, e destul doar sa mentionez pe factura "serviciu neimpozabil in Romania" sau "taxare inversa la beneficiar"?

Offline

 

#18 2011-07-14 15:19:25

David
Membru Onorific

Re: PFA activitate intracomunitara, neplatitor TVA - inregistrare in ROI ?

Sunt obligate sa se inregistreze in registrul operatorilor intracomunitari toate persoanele impozabile care efectueaza oricare dintre urmatoarele tipuri de operatiuni intracomunitare:
• livrari intracomunitare de bunuri;
• livrari ulterioare de bunuri efectuate in cadrul unei operatiuni triunghiulare;
• prestari de servicii intracomunitare;
• achizitii intracomunitare de bunuri;
• achizitii intracomunitare de servicii.
Inregistrarea in Registrul operatorilor intracomunitari trebuie sa se faca inainte de efectuarea oricareia dintre operatiunile intracomunitare mentionate anterior.
Reglementare: Codul fiscal, art. 158.2 - Registrul operatorilor intracomunitari.
(1) Începând cu data de 1 august 2010, se înființează și se organizează în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală Registrul operatorilor intracomunitari care cuprinde toate persoanele impozabile și persoanele juridice neimpozabile care efectuează operațiuni intracomunitare……;
(8) Nu pot fi înscrise în Registrul operatorilor intracomunitari:
a) persoanele impozabile și persoanele juridice neimpozabile care nu sunt înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 sau 153.1
b) persoanele impozabile care au ca asociat sau administrator o persoană împotriva căreia s-a pus în mișcare acțiunea penală și/sau care are înscrise

Offline

 

#19 2011-07-14 18:30:47

tmfish
Oaspete

Re: PFA activitate intracomunitara, neplatitor TVA - inregistrare in ROI ?

Deci pentru ca sumele primite in urma semnarii unui contract cu o companie din UE sa fie perfect legale, este obligatorie inscrierea in scopuri de TVA, din cate am citit. Diferite posibilitati sunt atunci cand se factureaza, in functie de statutul celor doua parti, fiind nevoie (sau nu) de facturare cu TVA sau fiind obligatorie (sau nu) plata la impozit a TVA-ului....corect?

 
  • index
  •  » Activitate PFA
  •  » PFA activitate intracomunitara, neplatitor TVA - inregistrare in ROI ?
Publicitate        Rezervare
facturi-online
Dumitrescu & Asociatii – Infiintare PFA si IF Timisoara
Lecturi Juridice - Noul Cod Civil
Contabilitate SC, PFA, II, ONG
facturi-online
Program facturare online. Program facturare gratuit.
Promo PFA     Rezervare
Dombi Eva Expert Contabil
6920 servicii contabilitate.
Parteneri
Case de marcat Infiintare PFA Calculator discount Avon
Google » Filtre PFA
pfa  contabilitate pfa  evidenta contabila pfa  legislatie pfa  cheltuieli deductibile pfa  declaratii pfa  contributii sociale pfa  casa de marcat pfa 

Antet forum

PFA Forum by wellcome.ro
Powered by PunBB

 ADMINISTRATORUL SI EDITORII ACESTUI SITE NU RASPUND SUB NICIO FORMA DE INTERPRETARI, ACTIUNI, EFECTE SAU EVENIMENTE
EFECTUATE SAU SUPORTATE DE PFA / II / IF IN BAZA INFORMATIILOR CONTINUTE IN SITE !
ACEST SERVICIU ESTE OFERIT GRATUIT SI BENEVOL PENTRU A INLESNI INFORMAREA CAT MAI EXACTA A PFA.
CONTINUTUL ACESTUI SITE ESTE GRATUIT SI ARE CARACTER STRICT INFORMATIV.
© 2017 Informatii PFA ( Persoane Fizice Autorizate ) . Toate drepturile rezervate.
Administrator: Tănase N. Sorin Nicolae P.F.A.  Contact  Parteneri / Links
Înregistrat la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (Nr. 10833)
National Project by Wellcome.ro & WHD.
 
 
Parteneri:  cabinet avocat cluj  cabinet avocat constanta  Optimizare SEO  Tricouri cu mesaje 
Informatii PFA II IF Profesii liberale - Legislatie, infiintare, inregistrare, contabilitate, declaratii, registre, cheltuieli, venituri, taxe, impozite, contributii sociale, documente justificative, forum, calendar, sondaje, director, concursuri. Informations for PFA II IF Romania. Laws, establishment, registration, accounting, statements, records, expenses, income taxes, social contributions, documents, directory, forums.