Informatii utile Persoane fizice autorizate PFA Wellcome.ro
Contabilitate BucurestiProgram facturare online. Program facturare gratuit.
Forum - PFA II IF
Activitate PFA II IF
Mesaje noi pe Forum PFA II IF
Infiintare PFA II IF
Lichidare PFA II IF
Casa de marcat PFA II IF
Controale, amenzi, reclamatii PFA II IF

Concursuri PFA II IF

Regulament Forum PFA II IFInregistrare membru nou pe Forum PFA II IF
Login autentificare Forum PFA II IF
Informatii PFA II IF Profesii liberale Facebook
Informatii PFA II IF Profesii liberale Google+
Publicitate        Rezervare
Margarit Ionela Expert Contabil
facturi-online
Subiecte noi
Forum PFA II IFregistru evidenta fiscala PFA Decl 600 declaratii Venit net pe minus CAS, CASS, - Când nu se plătesc? Lichidare PFA PFA - Pensiune turistica PFA norma de venit Indemnizatie crestere copil 2018 - documente necesare venituri PFA Numarul de ore max pe care il poate lucra PFI declaratii 2017 Factura mai mare de 5000 ron insotita de 2 chitante Inregistrare TVA declaratia 390 VIES Numerotare facturi si chitante De cand a devenit obligatorie plata CAS pt PFA care e si salariat? Deducere cheltuieli PFA Informatii PFA II IF

#1 2012-02-19 18:55:47

darius
Membru

PFA agricultura, masura 141 - intrebari ...

Am revenit pentru a va ruga sa binevoiti sa ma ajutati in lamurirea multor prbleme  privind functionarea pfa-ului ca urmare a accesarii masurii 141 Pentru aceasta s-a facut un plan de afaceri pe care trebuie sa-l urmez pe perioada de 5 ani in activitatea de cresterea porcilor si cultura cerealelor precum si legume ,in planul de afaceri sint evidentiate masinile agricole pe care le detin ,grajd cotet pentru porci Conform acestuia trebuie sa se mareasca activitatea cu 20% si sa achizitionez o vaca  si 2 utilaje intrebarile mele sint;  1 -daca vreau sa maresc cotetul porcilor se deconteaza materialele de constructii pe baza de bon de casa ,caci nu mi-au dat factura  2- ptr utilajele agricole tractor etc trebuie sa fie  faca contract de comodat?3-Pot sa cer la Electrica sa imi faca factura  cu 40% de ex trecuta pe PFA ptr a pune la cheltuieli caci am moara de macinat si mai ales scot apa cu pompa si consum mult curent?4 fata de planul de afaceri mai pot face un grajd in sensul de a pune pe cheltuieli  macar po [arte din c/v   ?5 daca sint pensionat  mai trebuie sa platesc pentru pensii?  6 dat fiind caci subventia este de subzistenta noi avind si copii si sacrificam sa zic 3 porci   anual cum procedez? sau cum calculez cit maninca din  cerealele pe care le-am produs si cum le scad ? si de unde ? cum trebuie sa evidentiez stocul de cereale ?  pfa-ul l-am facut anul trecut am platit impozitul pe norma de venit nu stiu multe as vrea sa lucrez corect dar nu stiu cita mamaliga pot minca cu familia si pentru cita sa platesc impozit Chiar nu inteleg si daca stiam nu mai faceam nimic ca nu avem nevoie de asa de mare necaz   Sau daca mai am niste pasari si nu sint cuprinse in planul de afaceri vreau totusi sa le vindem putem? Am uitat,am achizitionat vaca la 1 februarie de la o pers fizica pe baza de borderou de achizitii ce mai trebuie sa fac? Apoi daca am 3 ha de griu (din 7) si nu detin combina nu mi se deconteaza macar motorina? sa zic ca o cumpar eu ?Stiu ca trebuie sa am si venituri astfel ;laptele cum sa il evidentiez ca venit il predau pe baza de contract cu un procesator iar porcii se vind cu factura si chitanta ? caci in tirgul de animale nu cred ca as  putea merge cu casa de marcat Ajutati-mava rog ! multumesc frumos

Offline

 

#2 2012-02-20 10:20:59

David
Membru Onorific

Re: PFA agricultura, masura 141 - intrebari ...

1. Se intocmeste un decont de cheltuieli si o nota de intrare receptie pt materialele achizitionate.
2. Da, daca nu sunt pe PFA
3. Rezolvati cu Electrica! Asa cum vreti dvs, cred ca nu se poate.
4. Conform planului de afaceri pt primirea fondurilor
5. Nu
6. Intocmiti proces verbal de sacrificare. Consumul de cerealele conform unor normative, bonuri de consum, etc.
Evidenta stocul de cereale se tine pe baza unor fise, registre, etc.
Vaca achizitionata se inregistreaza in registrul inventar.
Contravaloarea motorinei o puteti compensa cu cel ce efectueaza recoltarea
Sunt case de marcat volante pt vanzarile catre populatie. Chitanta si factura pt persoanele juridica.
Comentarii, precizari, documente cu privire la contabilitatea in partida simpla gasiti pe forum.

Offline

 

#3 2012-02-20 12:38:56

darius
Membru

Re: PFA agricultura, masura 141 - intrebari ...

Va multumesc frumos pentru ca mi-ati raspuns dar nu este bine pentru noi nu putem sa stam sa ne informam caci aici la tara este lucru mult si animalele nu asteapta nemincate sa se informeza stapinul .Vai de capul nostru caci actele normative sint asa de stufoase. Si sa va mai intreb; cind sacrificam pentru familie porci a-ti spus sa fac p/v de sacrificare ,pe ce fel de imprimat ? cu regim special? sau pe un caiet  sau un document cumulativ?Deci eu inteleg perfect ca nu pot la sfarsit de an sa spun canu am avut decit 2-3 porci caci exista  corelatia intre ;cele trei adeverinte de la primarie,APIA ptr modul cum folosesc pamintul si de la Inspectoratul sanita-veterinar cu evidenta din baza de date la nivel national Va urmaresc cu interes fiecare inscris de site-ul dv  succes si multumesc miine merg la adm fiscal si mai vedem

Offline

 

#4 2012-02-20 15:19:51

David
Membru Onorific

Re: PFA agricultura, masura 141 - intrebari ...

Condiții pentru acordarea sprijinului
Pentru a putea primi sprijin în cadrul Măsurii 141, solicitantul va trebui să întocmească un Plan de afaceri pentru o perioadă de cinci ani.
După o perioadă de trei ani de la acordarea sprijinului se verifică respectarea cerințelor minime din Planul de afaceri depus inițial la solicitarea sprijinului. La această dată, solicitantul trebuie să demonstreze că față de situația inițială a activității precizată în Planul de afaceri:
producția agricolă obținută destinată comercializării înregistrează o creștere de 20%;
și
dimensiunea economică a exploatației agricole crește cu minim 3 UDE.
Cu privire la destinatia produselor rezultate trebuie sa respectati conditiile
prevazute la accesarea acestei forme de sprijin.

Offline

 

#5 2012-02-26 15:20:13

DumitruPFA
Membru

Re: PFA agricultura, masura 141 - intrebari ...

Sunt persoana fizica autorizata avand cod CAEN 0150,va rog ajutati-ma cu urmatoarele intrebari:1 Cand vand purcei si porci unei persoane fizice se poate numai cu chitanta.2 Motorina pentru lucrarile agricole se deconteaza si in ce conditi.3 Cei 2% penrtu protocol se calculeaza din intrari si cum se procedeaza.4 Cei 5% penru sponsorizare se calculeaza din intrari si cum se procedeaza.5 Benzina pentru transportul animalelor la targ se  deconteaza si cum se procedeaza.6 Cum pot sa pun imprimanta si calculatorul pe PFA si cat sa pun costurile si cum.7 Materialele de curatenie sunt deductibile pe PFA cat la suta.Cu stima si respect va multumesc anticipat.

Offline

 

#6 2012-02-26 16:08:07

David
Membru Onorific

Re: PFA agricultura, masura 141 - intrebari ...

1. Trebuie casa de marcat
2. Da pe baza de documente
3.4. 2% si 5% din venitul net
5. Foi de parcurs
6. Contract comodat sau cumparare pe PFA
7. Materialele de curatenie sunt deductibile pe PFA conform necesarului in interesul afacerii.

Offline

 

#7 2012-02-26 16:44:50

DumitruPFA
Membru

Re: PFA agricultura, masura 141 - intrebari ...

Va rog ajutati-ma si cu urmatoarele intrebari:1 Casa de marcat se poate cumpara sau inchiria pa PFA  pentru ca cheltuielile sa fie deductibile sau sa procedez sa fie deductibile.2Bonul si factura pe PFA sunt documente suficiente pentru decontul motorinei pentru lucrarile agricole.3Datele despre sediul PFA  nu sunt la fel cu datele unde am domiciliupe CI  pe factura ce date trec datele unde am CI sau unde am sediu,datele din CI sunt datele punctului de lucru sau ce date trebuie sa fie pe factura.4In registrul  inventar cum trec animalele la rubrica provenienta fiindca de la cel care l-am cumparat nu am niciun act,la rubrica inventar trec numarul de crotar.Cu stima si respect va multumesc anticipat.

Offline

 

#8 2012-02-26 17:11:52

David
Membru Onorific

Re: PFA agricultura, masura 141 - intrebari ...

1. Casa de marcat se poate cumpara pe PFA pentru ca cheltuielile sa fie deductibilă
2. Bonul,factura pe PFA, dar si justificarea consumui de motorina
3 Datele despre sediul PFA - conform certificatului eliberat de Oficiul Registrului Comertului.
4. Intocmiti un borderou de receptie

Offline

 

#9 2012-02-26 19:57:07

DumitruPFA
Membru

Re: PFA agricultura, masura 141 - intrebari ...

Va rog ajutati-ma in continuare cu urmatoarele intrebari:1 Ce documente trebuie sa fac pentru justificarea consumului de motorina pentru lucrarile agricole,motorima fiind contavaloare pentu cel cu care fac lucrarile agricole.

Offline

 

#10 2012-02-27 09:27:11

David
Membru Onorific

Re: PFA agricultura, masura 141 - intrebari ...

Orice utilaj are un consum specific de combustibil (spre exemplu in functie de lucrarea executata si nr. orelor de functionare) care este prevazut in actele primite la cumparare. Daca nu le aveti interesativa la alte unitati agricole de aceste consumuri si documente folosite).

Offline

 

#11 2012-02-28 00:27:37

Clodius
Membru

Re: PFA agricultura, masura 141 - intrebari ...

Daca nu am casa de marcat (am vandut marfa o singura data unei persoane fizice) si am intocmit chitanta pt incasarea facturii este gresit? Ce as putea face? Nu se justifica dpdv economic sa-mi achizitionez o casa de marcat pt un singur bon.

Multumesc

Offline

 

#12 2012-03-11 07:50:53

DumitruPFA
Membru

Re: PFA agricultura, masura 141 - intrebari ...

Va rog ajutati-ma cu urmatoarele intrebari:1 Pentru a justifica cuncumul de motorina ce il iau pe PFA pot sa inchiriez un tractor pentru perioada lucrarilor agricole,daca da cum ,in ce conditi , contractul de comodat este bun si de unde sa descarc un contract de comodat pentru inchiriere de tractor sau cum intru in posesia lui. 2  Animalele pe care le inregistrez in regisrtrul de intrari-iesiri le inregistrez cu valoare sau nu si ce se intampla in una sau alta din cauze. 3 La fiinante an  declarat ca numai de la 1aprilie 2012 imi incep activitatea,ce cumpar in luna martie pe PFA este eligibil pentru deducere.4 Tot planul de afaceri din masura 141 trebuie sa-l trec pe PFA. 5 fondurile prin masura 141 sunt impozitate. 6 La primarie trebuie sa-ma inregistrez ca PFA. 7 la APIA trebuie sa-ma inregisrez ca PFA.8 Pe PFA trec tot pamantul si toate animalele care le am sau numai ce vreau eu. 9 Prin masura 141 contabilitatea o fac lunar,semestrial,de doua ori pe an sau anul daca cifra de afaceri este mica. 10 La finante de cate ori pe an merg pentru a plati impozitul,verificari acte. 11 Cand calculez cei 2% pentru protocol si cei 5% pentru sponsorizare si care sunt demersurile pe care le fac si cum justific. 12 Cheltuielile cu contabilul care imi face actele pe PFA sunt deductibile.13 Dupa ce am vandut unor persoane fizice pe casa de marcat ,dupa cat timp merg cu casa de marcat la fiinante sau cum procedez cu ea  pentru dovada ca s-a facut vanzari pe ea. 14Cand intrarile sunt mai mari ca iesirile,din diferenta dintre intrari si iesiri se plateste impozit la stat 16%. 15 Cand intrarile sunt mai mici ca iesirile  primesc bani de la stat sau trebuie sa justific diferenta in minus prin ceva. 16 Bani de la APIA sunt impozabili cu 16%,fac parte din intrari. 17 Bani care ai primesc prin masura 141 fac parte din intrari. 18 La APIA trebuie sa trec contul  pe PFA .19 Materialele  pentru repararea adapostului pentru animale sunt deductibile si cum trebuie sa procedez. 20 La impozit la primarie panantul il platesc pe PFA.21 Impozitul pe pamant de la primarie daca este deductibil daca este pe PFA.22 Pe chitantir,borderou,foaie  de parcurs se pot cumpara de oriunde si sunt deductibile. 23 Tot ce cumpar pentru PFA pentru protocol cumpar pe PFA.24 Cum se face sponsorizarea de pe PFA. 25 Cum se justifica fiecare lucru cumparat pe PFA prin  acte,cu ce se da explicatie si cum.26 Pamantul la primarie se poate trece pe PFA si ce avantaje si dezavantaje sunt 27 Benzina pentru masina cand transport materiale sau produse pentru PFA se cumpara atuci( in ziua in care se face transportul) sau si inainte 28 Canistrele pentru cumpararea benzinei se pot trece ca cheluieli pe PFA si daca sunt deductibile 29 Consumul masini se calculeaza din fisa tehnica a masini.Cu stima si respect va multumesc anticipat..

Offline

 

#13 2012-03-11 09:30:47

David
Membru Onorific

Re: PFA agricultura, masura 141 - intrebari ...

1.Gasiti aici: http://www.pfa.whd.ro/includes/modele_a … del_01.doc
2 Cu valoare
3 Cand declaram ceva, mai ales la fisc, trebuie sa avem in vedere toate aspectele!
4 Daca l-am primit ca PFA
5 Nu
6 Se acorda o autorizatie de functionare
7. Nu
8 Pe PFA, bunurile se trec la infiintare. Daca nu s-a facut trebuie sa existe contracte de inchiriere sau comodat
9 Cronologic
10 Conform deciziei de impunere a fiscului
11 Contracte si documente legale
12 Da
13 O sa vina ei in control!
14 Impozitul, cf deciziei de impunere
15 Nu
16 Nu.
17 Sunt intrari neimpozabile
18 Daca sumele au fost primite in calitate de PFA .
19 Da
20 Pamantul este pe persoana fizica
21 Impozitul pe pamant de la primarie este deductibil daca este pe PFA.
22 Se poate cumpara de la unitati autorizate
23 Da
24 Conform legii.
25 Prin acte legale
26 La infiintare la registrul comertului
27 Conform actelor de achizitie si de consum
28 Da
29 Da.
Inainte de a pune atatea intrebari va rugam sa dati si o cautare pe forum, pt a va lamuri cu problemele despre care vreti sa va lamuriti.

Offline

 

#14 2012-03-11 17:47:42

chrisfire02
Membru

Re: PFA agricultura, masura 141 - intrebari ...

Cum sunt verificat in primii 3 ani?

Offline

 

#15 2012-03-11 18:24:29

David
Membru Onorific

Re: PFA agricultura, masura 141 - intrebari ...

Controlele se programeaza de compartimentul control persoane fizice. In general se urmareste ca verificarea sa se incadreze intr-o perioada de prescriptie de pana la 5 ani.

Offline

 

#16 2012-03-12 21:04:56

chrisfire02
Membru

Re: PFA agricultura, masura 141 - intrebari ...

Daca la totalul de UDE am 0.50 ha teren si 5 porci pentru reproducere si  ma incadrez la valoare minima de acordare a ajutorului nerambursabil(masura 141),iar domeniul principal de activitate este cresterea porcilor de reproducere,in anul 3 trebuie sa maresc si suprafata terenului sau doar numarul de porci?Multumesc

Offline

 

#17 2012-03-13 08:59:37

David
Membru Onorific

Re: PFA agricultura, masura 141 - intrebari ...

Pentru aceasta problema adresati-va APIA sau APRDP, care acorda subventia.

Offline

 

#18 2012-03-16 12:40:43

chrisfire02
Membru

Re: PFA agricultura, masura 141 - intrebari ...

Cam in cat timp dupa depunerea proiectului vin in control?

Offline

 

#19 2012-03-22 21:04:11

DumitruPFA
Membru

Re: PFA agricultura, masura 141 - intrebari ...

Verificarea in anul 3 se face conform planului de afaceri  din anul 3,cresterea cu 3 UDE,fata de anul 1.

Offline

 

#20 2012-03-25 13:10:50

DumitruPFA
Membru

Re: PFA agricultura, masura 141 - intrebari ...

Eexista o posibilitate sa vand purcei unor persoane fizice fara casa de marcat.Cu stima si respect va multumesc anticipat.

Offline

 

#21 2012-03-25 13:23:18

David
Membru Onorific

Re: PFA agricultura, masura 141 - intrebari ...

Numai daca aceste operatiuni se întâmplă rar.

Offline

 

#22 2012-10-07 12:06:38

DumitruPFA
Membru

Re: PFA agricultura, masura 141 - intrebari ...

Va Rog Ajutati-ma Cu Urmatoarele Intrebari: 1 Care Este Suma Maxima Ce Poate Fi Pe Un Bon Fiscal Ce Poate Fi Inregistrat Pe Pfa , 2  Bonul Fiscal Trebuie Sa Aiba Stampila Pe Spate A Firmei Ce Elibereaza Bonul.cu Stima Si Respect Va Multumesc Anticipat.

Offline

 

#23 2012-10-07 15:40:23

David
Membru Onorific

Re: PFA agricultura, masura 141 - intrebari ...

În cazul achizitionării carburantilor auto pe bază de bon fiscal, bonurile sunt documente justificative care stau la baza înregistrării cheltuielilor în contabilitate dacă sunt stampilate si au înscrise denumirea cumpărătorului si numărul de înmatriculare a autovehiculului.

Offline

 

#24 2012-10-09 10:16:26

darius
Membru

Re: PFA agricultura, masura 141 - intrebari ...

Buna ziua,am rugamintea sa-mi spune-ti cum se face calculul consumului de cereale pentru animale Mentionez ca am pfa ptr masura 141 cresterea animalelor si cultura cerealelor In planul deafaceri am trecut cum ca voi comercializa  si cereale dar acest lucru nu se poate intimpla  cel putin deocamdata caci animalele maninca mai mult decit am prevazut si ba mai mult mai am o intrebare ,imi ramine stoc de cereale fara de care nu pot functiona.Ei bine cum le evidentiez aceste 2 aspecte caci  la depunerea cererii de finantare pe anul 2 de ex ,mi se cere ca sa am facturi ptr cerealele trecute la rubrica "productia destinatia comercializarii" si  dintr-o eroare nu am respectat planul de afaceri cum ca nu am supr de griu trecuta initial caci am semanat orz din lipsa semintei  Adevarul este ca nu mi-am dat seama si acum cred ca nu mi se va mai acorda sprijinul Asta este, noi cei mai amariti sintem "marii evazionisti"si ne cauta nod in papura sa nu ni se mai dea banii  In acest caz cum anulez PFA-ul?Nu avem noi timp sa facem totul "ca la carte " Dar as vrea totusi sa pot corecta ce am gresit  de aceea va rog sa-mi raspunde-t iMultumesc tare frumos

Offline

 

#25 2012-10-09 12:59:30

darius
Membru

Re: PFA agricultura, masura 141 - intrebari ...

Ca nu m-am exprimat bine ,calculul as sti cum sa-l fac  adica cit au mincat animalele in functie de virstra dar nu stiu cum sa evidentiez asta in registru ,caci eu am consumat cerealele pe care ar fi trebuit sa le vind Altfel cu ce sa tin animalele?Ca la urma urmei poate ca asa trebuia sa fac sa cultiv doar cereale si pentru aceasta sa fac Pfa dar... nu am destul pamint si asa am gindit atunci sa  fac Acum nu prea stiu cum sa ies din impas Va rog frumos daca binevoiti sa ma ajutati

Offline

 
Publicitate        Rezervare
Dumitrescu & Asociatii – Infiintare PFA si IF Timisoara
Lecturi Juridice - Noul Cod Civil
Contabilitate SC, PFA, II, ONG
facturi-online
Andreia Stanescu Expert Criminalist Autorizat
Program facturare online. Program facturare gratuit.
facturi-online
Promo PFA     Rezervare
Bunescu D. Adriana Expert Contabil, Auditor Financiar
Expert Contabil, Audit Financiar, Consultant Fiscal.
Parteneri
Mape personalizate Case de marcat Infiintare PFA Calculator discount Avon

Antet forum

PFA Forum by wellcome.ro
Powered by PunBB

 ADMINISTRATORUL SI EDITORII ACESTUI SITE NU RASPUND SUB NICIO FORMA DE INTERPRETARI, ACTIUNI, EFECTE SAU EVENIMENTE
EFECTUATE SAU SUPORTATE DE PFA / II / IF IN BAZA INFORMATIILOR CONTINUTE IN SITE !
ACEST SERVICIU ESTE OFERIT GRATUIT SI BENEVOL PENTRU A INLESNI INFORMAREA CAT MAI EXACTA A PFA.
CONTINUTUL ACESTUI SITE ESTE GRATUIT SI ARE CARACTER STRICT INFORMATIV.
© 2018 Informatii PFA ( Persoane Fizice Autorizate ) . Toate drepturile rezervate.
Administrator: Tănase N. Sorin Nicolae P.F.A.  Contact  Parteneri / Links
Înregistrat la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (Nr. 10833)
National Project by Wellcome.ro & WHD.
 
 
Parteneri:  cabinet avocat cluj  cabinet avocat constanta  Optimizare SEO  Tricouri cu mesaje 
Informatii PFA II IF Profesii liberale - Legislatie, infiintare, inregistrare, contabilitate, declaratii, registre, cheltuieli, venituri, taxe, impozite, contributii sociale, documente justificative, forum, calendar, sondaje, director, concursuri. Informations for PFA II IF Romania. Laws, establishment, registration, accounting, statements, records, expenses, income taxes, social contributions, documents, directory, forums.