Informatii utile Persoane fizice autorizate PFA Consultant Adrian Turturea Wellcome.ro
pCont - program de contabilitate in partida simplafacturi-online
 Obligatii fiscale August 2017 
Forum - PFA II IF
Activitate PFA II IF
Mesaje noi pe Forum PFA II IF
Infiintare PFA II IF
Lichidare PFA II IF
Casa de marcat PFA II IF
Controale, amenzi, reclamatii PFA II IF

Concursuri PFA II IF

Regulament Forum PFA II IFInregistrare membru nou pe Forum PFA II IF
Login autentificare Forum PFA II IF
Informatii PFA II IF Profesii liberale Facebook
Informatii PFA II IF Profesii liberale Google+
Publicitate        Rezervare
Margarit Ionela Expert Contabil
facturi-online
Subiecte noi
Forum PFA II IFContributie PFA pt concediu maternitate si crestere copil PFA norma venit-Casa de marcat obligatorie? Registre obligatorii? Casa de marcat online regularizare pentru 2017 schimbari legislatie 2017 PFA suspendat - decizie Schimbare adresa buletin titular II Informatii PFA II IFCodul fiscal 2017 + Normele metodologiceCalendar obligatii fiscale August 2017Calendar obligatii fiscale Iulie 2017Calendar obligatii fiscale Iunie 2017Raspunsuri ANAF despre Declaratia 200Cum depunem Declaratia 200 online fara semnatura electronica?Declaratia 200 (2017)Ghid fiscal - Declararea veniturilor realizate din RomaniaCalendar obligatii fiscale Mai 2017[Update] Codul economic 2018 - Impozitul pe veniturile globaleCalendar obligatii fiscale Aprilie 2017Cat plateste PFA impozit si contributii sociale?In ce conturi se platesc contributiile sociale?In ce conturi se plateste impozitul pe venit?Cum verifici daca esti asigurat la sanatate (CNAS)?Calendar obligatii fiscale Martie 2017
  • index
  •  » Activitate PFA
  •  » ANAF a publicat Ordinul pentru incetarea platii CAS -declaratia 601

#1 2012-12-05 09:22:29

ismi3ismi
Membru

ANAF a publicat Ordinul pentru incetarea platii CAS -declaratia 601

http://fiscalitatea.manager.ro/dbimg/fi … 4_2012.pdf

Am II din septembrie 2011. Eu nu am contract cu Casa de pensii si nici nu am depus Declaratia 600,deoarece nu ma incadrez la veniturile care sa ma oblige sa platesc CAS.Trebuie sa depun aceasta declaratie 601 ,care sa ateste faptul ca nu platesc CAS?

Offline

 

#2 2012-12-05 09:41:46

David
Membru Onorific

Re: ANAF a publicat Ordinul pentru incetarea platii CAS -declaratia 601

Ca sa depunem declaratia 601 ar trebui sa fim inregistrati ca platitori de CAS.

Offline

 

#3 2012-12-07 12:48:41

andrusca
Membru

Re: ANAF a publicat Ordinul pentru incetarea platii CAS -declaratia 601

Ma aflu in aceasta situatie:
- ANAF ma obligat sa platesc contributia pentru Pensii in cursul anului 2012 invocandu-mi articolele 296^24 si 296^25 din codul fiscal, chiar daca venitul meu estimat a fost sub 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat ( 35% x 2117 = 741 lei)
- in Ianuarie cand depun declaratia cu venitul realizat, trebuie sa depun si aceasta declaratie 601 pentru a nu mai platii aceasta contributie????

Offline

 

#4 2012-12-07 13:15:03

David
Membru Onorific

Re: ANAF a publicat Ordinul pentru incetarea platii CAS -declaratia 601

Pentru stabilirea CAS pentru activitatile independente ANAF a emis Ordinul nr. 1176/2012, care nu a fost facut public.
Potrivit prevederilor din Ordinul nr. 1176/2012, in cazul in care venitul declarat nu se incadreaza in limitele prevazute de lege, corectarea bazei lunare de calcul a CAS se face din oficiu prin intocmirea unui referat, care trebuie sa contina obligatoriu sumele avute in vedere la emiterea deciziilor de impunere.
Daca venitul declarat este mai mic de 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat (2.117 lei), organul fiscal stabileste venitul baza de calcul la plafonul minim prevazut de lege, precizeaza actul normativ al ANAF. In schimb, daca venitul declarat este mai mare decat echivalentul a de 5 ori acest castig (10.585 lei), organul fiscal stabileste venitul baza de calcul la plafonul maxim prevazut de lege.
Ulterior, dupa intocmirea referatului si aprobarea lui de catre conducatorul unitatii fiscale, organele fiscale emit o notificare catre contribuabil, prin care acesta este informat de corectarea venitului baza de calcul.

Offline

 

#5 2012-12-07 14:35:31

ismi3ismi
Membru

Re: ANAF a publicat Ordinul pentru incetarea platii CAS -declaratia 601

Deci nu mai exista plafonul minim de venit net de 741 ron/luna,pt care nu se plateste CAS?

adica nu mai e valabil ce scrie in Codul fiscal/2012:
?
Norme metodologice:
ART. 296^22
32. Venitul declarat de contribuabilii prevăzuți la art. 296^21 alin. (1) lit. a) - e) din Codul fiscal reprezintă un venit ales de către aceștia, cuprins între 35% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat și echivalentul a de 5 ori acest câștig.
Încadrarea în categoria persoanelor obligate să se asigure se face în funcție de:
– venitul realizat în anul precedent, rămas după scăderea din totalul veniturilor încasate a cheltuielilor efectuate în scopul realizării acestor venituri, exclusiv cheltuielile reprezentând contribuții sociale, raportat la numărul lunilor de activitate din cursul anului, în cazul contribuabililor care desfășoară activități impuse în sistem real;
– venitul estimat a se realiza potrivit art. 81 alin. (1) din Codul fiscal, în cazul contribuabililor care își încep activitatea în cursul anului fiscal;
– valoarea lunară a normelor de venit, obținută prin raportarea normelor anuale de venit la cele 12 luni ale anului după aplicarea corecțiilor prevăzute la art. 49 din Codul fiscal, în cazul contribuabililor care desfășoară activități impuse pe bază de norme de venit.
Contribuabilii care desfășoară activități impuse în sistem real, care în anul fiscal precedent au realizat venituri sub nivelul plafonului minim prevăzut de lege, nu sunt obligați să se asigure și nu datorează contribuție de asigurări sociale, pentru anul fiscal următor. Contribuțiile de asigurări sociale plătite în anul fiscal în care au fost realizate venituri sub nivelul plafonului prevăzut de lege nu se restituie, acestea fiind luate în calcul la stabilirea stagiului de cotizare și la stabilirea punctajului pentru pensionare.

Offline

 

#6 2012-12-07 15:54:35

David
Membru Onorific

Re: ANAF a publicat Ordinul pentru incetarea platii CAS -declaratia 601

Da, se aplica ceea ce ati postat dvs.:
"Contribuabilii care desfășoară activități impuse în sistem real, care în anul fiscal precedent au realizat venituri sub nivelul plafonului minim prevăzut de lege, nu sunt obligați să se asigure și nu datorează contribuție de asigurări sociale, pentru anul fiscal următor. Contribuțiile de asigurări sociale plătite în anul fiscal în care au fost realizate venituri sub nivelul plafonului prevăzut de lege nu se restituie, acestea fiind luate în calcul la stabilirea stagiului de cotizare și la stabilirea punctajului pentru pensionare".
Dar, declaratia 600 se precizeza ca se depune in acest an de cei care s-au infiintat dupa data de 1 iulie si de toti in luna ian a fiecarui an.
Dar, ce se intampla, pt acest an, cu cei care la inceputul anului au depus declaratia la Casa de Pensii si conform legii nu aveau obligatia sa se asigure!
In Codul fiscal se prevede ceva si intr-un ordin neplublicat se vine cu altceva!

Offline

 
  • index
  •  » Activitate PFA
  •  » ANAF a publicat Ordinul pentru incetarea platii CAS -declaratia 601
Publicitate        Rezervare
Dumitrescu & Asociatii – Infiintare PFA si IF Timisoara
Lecturi Juridice - Noul Cod Civil
Contabilitate SC, PFA, II, ONG
facturi-online
Program facturare online. Program facturare gratuit.
facturi-online
Promo PFA     Rezervare
Margarit Ionela Expert Contabil PFA
Evidență și expertiză contabilă - profesii libere.
Parteneri
Case de marcat Infiintare PFA Calculator discount Avon
Google » Filtre PFA
pfa  contabilitate pfa  evidenta contabila pfa  legislatie pfa  cheltuieli deductibile pfa  declaratii pfa  contributii sociale pfa  casa de marcat pfa 

Antet forum

PFA Forum by wellcome.ro
Powered by PunBB

 ADMINISTRATORUL SI EDITORII ACESTUI SITE NU RASPUND SUB NICIO FORMA DE INTERPRETARI, ACTIUNI, EFECTE SAU EVENIMENTE
EFECTUATE SAU SUPORTATE DE PFA / II / IF IN BAZA INFORMATIILOR CONTINUTE IN SITE !
ACEST SERVICIU ESTE OFERIT GRATUIT SI BENEVOL PENTRU A INLESNI INFORMAREA CAT MAI EXACTA A PFA.
CONTINUTUL ACESTUI SITE ESTE GRATUIT SI ARE CARACTER STRICT INFORMATIV.
© 2017 Informatii PFA ( Persoane Fizice Autorizate ) . Toate drepturile rezervate.
Administrator: Tănase N. Sorin Nicolae P.F.A.  Contact  Parteneri / Links
Înregistrat la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (Nr. 10833)
National Project by Wellcome.ro & WHD.
 
 
Parteneri:  cabinet avocat cluj  cabinet avocat constanta  Optimizare SEO  Tricouri cu mesaje 
Informatii PFA II IF Profesii liberale - Legislatie, infiintare, inregistrare, contabilitate, declaratii, registre, cheltuieli, venituri, taxe, impozite, contributii sociale, documente justificative, forum, calendar, sondaje, director, concursuri. Informations for PFA II IF Romania. Laws, establishment, registration, accounting, statements, records, expenses, income taxes, social contributions, documents, directory, forums.