Informatii utile Persoane fizice autorizate PFA Wellcome.ro
Contabilitate BucurestiProgram facturare online. Program facturare gratuit.
Forumul PFA s-a mutat aici: FORUM PFA (NOU). Vă invităm să vă creați un cont nou: CREARE CONT NOU >>
Forum - PFA II IF
Activitate PFA II IF
Mesaje noi pe Forum PFA II IF
Infiintare PFA II IF
Lichidare PFA II IF
Casa de marcat PFA II IF
Controale, amenzi, reclamatii PFA II IF

Concursuri PFA II IF

Regulament Forum PFA II IFInregistrare membru nou pe Forum PFA II IF
Login autentificare Forum PFA II IF
Informatii PFA II IF Profesii liberale Facebook
Informatii PFA II IF Profesii liberale Google+
Publicitate        Rezervare
Margarit Ionela Expert Contabil
facturi-online
Subiecte noi
Forum PFA II IFMarirea mascata de aproape 2,5 ori a contributiilor de la 1 ian 2018 Deducere adwords Activitate PFA in CIC bazat pe CIM Contract de asigurare pt concedii si indemnizatii PFA - Pensiune turistica Chirie spatiu Semnatura electronica recomandare PFA norma de venit Deducere cheltuieli PFA Declaratii PFA nou infiintat Informatii PFA II IF

#1 2018-01-14 21:55:40

maddy_neagu
Membru

Inregistrare TVA declaratia 390 VIES

Buna seara,

Sunt traducator, profesie liberala, neplatitor de tva (cu venit anual sub plafonul de 22.800 lei).
In anul 2012 am avut o colaborare cu un client din UE si m-am inregistrat in scopuri de TVA pentru a putea efectua prestari de servicii intracomunitare, ramanand in continuare neplatitoare de tva.
Am depus declaratia 390 aferenta prestarilor respective in format electronic (CD, stick) la anaf. Pana in prezent nu am mai facturat cu codul fiscal in scopuri de tva deoarece nu am mai avut colaborari cu clienti din UE. Anul acesta voi avea o colaborare cu un client din UE care detine cod fiscal valabil in VIES.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Conform noului cod fiscal ma incadrez si am in continuare obligatia de a fi inregistrata in scopuri de tva pentru prestari de servicii intracomunitare?
2. Daca sunt obligata sa folosesc acest cod fiscal pentru prestari intracomunitare, declaratia 390 vies se mai poate depune pe stick sau doar online cu semnatura digitala?

Va multumesc

Offline

 

#2 2018-01-14 22:14:49

Incognito
Membru Bronze

Re: Inregistrare TVA declaratia 390 VIES

1. Da, va incadrati in continuare, prevederile au ramas aproximativ aceleasi (s-a scos doar declaratia 095 de inregistrare in ROI, dar 091 a ramas), dar cred ca vechiul cod de TVA pe care l-ati obtinut in 2012 e in continuare valabil, verificati-va singura in VIES daca mai figurati - daca nu cumva intre timp ati depus o a doua declaratie 091 in care ati completat capitolul II de anulare a inregistrarii initiale de la capitolul I, caz in care trebuie sa depuneti acum o a treia declaratie 091 de reinregistrare.

2. 390 se numara printre declaratiile care nu vor mai putea fi depuse decat online cu certificat de semnatura electronica, conform Ordinului nr. 2326/2017 privind declaratiile fiscale care se transmit obligatoriu prin mijloace electronice sau prin sisteme electronice de transmitere la distantă

"Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si se aplica incepand cu declararea obligatiilor fiscale aferente lunii ianuarie 2018."

Offline

 

#3 2018-01-15 20:41:53

Incognito
Membru Bronze

Re: Inregistrare TVA declaratia 390 VIES

Nu la 316 (fostul articol 153) va incadrati, acela e despre codul de TVA la intern, ci la articolul 317 (fostul articol 153^1), unde e vorba de codul de TVA la extern (pentru operatiuni cu platitori de TVA din UE).

Mai bine zis va incadrati la articolul 317 alineatul (1)  litera b) din actualul Codul fiscal, care corespunde fostului articol 153^1 alin. (1) litera b) din vechiul Cod fiscal.

In formularul 091, daca ar fi trebuit sa-l redepuneti acum (dar de vreme ce inca e valabil codul de TVA la extern din 2012, nu mai e nevoie sa-l redepuneti) ar fi trebuit sa bifati rubrica D2:

"2. Înregistrare pentru prestări de servicii care au locul în alt stat membru, pentru care beneficiarul serviciului este persoana obligată la plata taxei conform echivalentului din legislația altui stat membru al art.307 alin.(2) din Codul fiscal"

...care in vechiul formular suna asa...

2. Înregistrare pentru prestări de servicii care au locul în alt stat membru, pentru care beneficiarul serviciului este persoana obligată la plata taxei conform echivalentului din legislația altui stat membru al art.150 alin.(2) din Codul fiscal,

Offline

 

#4 2018-01-18 17:20:17

teiusa
Membru

Re: Inregistrare TVA declaratia 390 VIES

Buna seara,
Sunt nou infiintata ca PFA si as dori un mic ajutor
Daca se poate un model de declaratie gata completat...ar fi minunat
Multumesc.

Offline

 

#5 2018-01-18 17:42:12

Incognito
Membru Bronze

Re: Inregistrare TVA declaratia 390 VIES

@teiusa
Dupa ce in postarile anterioare am indicat exact articolele de lege aplicabile si rubricile din formularul 091 care trebuie bifate, adica mai mult decat putea cere oricine intr-o speta atat de complicata, vreti acum si un model de formular gata completat dupa care sa copiati pur si simplu fara sa intelegeti nimic?

Nu vi se pare prea mult de cerut pe un forum unde utilizatorii raspund benevol din propria lor experienta ca sa-i ajute si pe altii? Ca sa citez dintr-o binecunoscuta poveste: "Dar muieți-s posmagii?"

Daca vreti sa faca altcineva efortul de gandire si de completare a documentelor in numele dv, aveti oricand posibilitatea de a va angaja contra cost un contabil/consultant/avocat.

Offline

 
Publicitate        Rezervare
facturi-online
Dumitrescu & Asociatii – Infiintare PFA si IF Timisoara
Lecturi Juridice - Noul Cod Civil
Contabilitate SC, PFA, II, ONG
facturi-online
Andreia Stanescu Expert Criminalist Autorizat
Program facturare online. Program facturare gratuit.
Promo PFA     Rezervare
Craiu Ana I.I.
Administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract.
Parteneri
Mape personalizate Case de marcat Infiintare PFA Calculator discount Avon

Antet forum

PFA Forum by wellcome.ro
Powered by PunBB

 ADMINISTRATORUL SI EDITORII ACESTUI SITE NU RASPUND SUB NICIO FORMA DE INTERPRETARI, ACTIUNI, EFECTE SAU EVENIMENTE
EFECTUATE SAU SUPORTATE DE PFA / II / IF IN BAZA INFORMATIILOR CONTINUTE IN SITE !
ACEST SERVICIU ESTE OFERIT GRATUIT SI BENEVOL PENTRU A INLESNI INFORMAREA CAT MAI EXACTA A PFA.
CONTINUTUL ACESTUI SITE ESTE GRATUIT SI ARE CARACTER STRICT INFORMATIV.
© 2018 Informatii PFA ( Persoane Fizice Autorizate ) . Toate drepturile rezervate.
Administrator: Tănase N. Sorin Nicolae P.F.A.  Contact  Parteneri / Links
Înregistrat la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (Nr. 10833)
National Project by Wellcome.ro & WHD.
 
 
Parteneri:  cabinet avocat cluj  cabinet avocat constanta  Optimizare SEO  Tricouri cu mesaje 
Informatii PFA II IF Profesii liberale - Legislatie, infiintare, inregistrare, contabilitate, declaratii, registre, cheltuieli, venituri, taxe, impozite, contributii sociale, documente justificative, forum, calendar, sondaje, director, concursuri. Informations for PFA II IF Romania. Laws, establishment, registration, accounting, statements, records, expenses, income taxes, social contributions, documents, directory, forums.